23 Октомври 2019сряда04:41 ч.

Съвременните младежи са готови да се запознават по доста необичайни начини и се срещат дори на гробището

/ брой: 223

автор:Альона Нейкова

visibility 976

В огромния свят с население от няколко милиарда души да намериш най-умната, най-красивата, най-нежната и още безброй най-най... половинка никога не е била лесна задача за когото и да било. При днешния ритъм на живот това търсене като че ли стана още по-трудно, а за някои изглежда почти невъзможно да се запознаят с мъжа или жената на мечтите им. Съвременните младежи дори използват в речника си такива специални думи като "забивка" или "забърсване" - не много понятни дори за техните родители. Навремето бащите и майките ни са правили същото, но са го наричали "свалка". А бабите и дядовците предпочитали отношенията преди брака да се приемат като "ухажване". Днес необвързаните продължават да търсят романтични запознанства, само че в доста по-решителен вариант. Това се дължи на факта, че креативните самотници, уви, имат много малко време в изключително забързаното ни всекидневие.

За да се запознаят бързо и, най-важното, ефикасно, младите трябва не само да висят по цял ден в интернет, а да прилагат творчески подход, твърдят специалистите. Оказва се, че героинята на филма "Москва на сълзи не вярва", която била чула, че "най-добре е да се запознаваш на гробището", може да открие последователи на тази идея в съвременността. На специализираните форуми тези хора дори обсъждат успехите и загубите си в сферата на

траурната романтика

Някои превръщат сърфирането из прочутите гробищни паркове в хоби, като всъщност крайната цел по време на тези разходки е да се запознаят с евентуален съпруг. Най-добре е той да е богат и с побелели коси. Тук обаче търсачите на подобни желаещи да намерят половинката си край паметните плочи с кръстове трябва да бъдат много предпазливи и да не попаднат на изкукали старци или пропили се индивиди, които само се оглеждат за скромна почерпка за бог да прости.
Някои по-опитни в това начинание препоръчват да се ходи на погребенията на прочути бандитски авторитети. Там може да се срещнат наистина засукани и богати кандидат съпрузи, скърбящи за приятеля си и търсещи утеха и по-голяма сигурност с любим човек на земята. Но за да получат желаното, понякога е необходимо самотниците едва ли не всеки ден да правят интензивни разходки из гробищните паркове.
Психолозите го обясняват с това, че именно на местата, напомнящи за тленността на човека, хората са склонни да проявяват изключителна любвеобилност. И това не е случайно. Наистина, специалистите са на мнение, че в непосредствена близост до дома на мъртвите по-стабилно се изграждат отношенията между живите, тъй като при мнозина на гробището се активират жизнеутвърждаващи  настроения и функции. Пред лицето на вечността човек се освобождава от повечето си "земни" комплекси и като че ли "се настройва" на програмата за самозапазване и самовъзпроизводство.
Сигурно неслучайно на тази тема сред народите по света съществуват доста поверия. Например индусите са сигурни, че ако безплодна двойка прави секс край Тадж Махал, непременно жената ще зачене. Англичаните пък твърдят, че девойката ще приеме предложението за брак, без да се замисли, ако пръстенът се поднесе на гробището.

Зов за помощ

В търсене на половинката си младите залагат и на по-"живи" начини. Ако някой в мола, в метрото или на трамвайната спирка ви пъхне сгънато листче или хартийка тип визитка в ръката, не бързайте да ги изхвърляте. Може пък точно това е вашата съдба - да си намерите гадже, като откликнете на текста, написан на връченото послание: "Вие сте много атрактивна. Бих искал да се запозная с вас. Моля, обадете се на..."
Разбира се, всеки би могъл безкрайно дълго да разсъждава, че такива "сърцераздирателни" бележчици се връчват от креативния им създател сигурно на десетки красавици дневно. Някои от тях наистина хвърлят визитката в първото кошче за боклук, други ги показват на приятелки и бурно се забавляват на случката, а трети... Да, наистина, има и такива, които се връзват и се обаждат на посочения телефон. Не всички и не от раз успяват да намерят половинката си именно по този начин. Но в този живот нищо не се знае...
Още един, доста необичаен начин на запознанство сигурно ще взриви нравите на пуританите. Същността на този метод се заключава в девиза

"Предай нататък"

Тоест, ако някой е решил да се раздели с гаджето си, може просто да го "предостави" на приятеля/ката си. Тогава и раздялата минава доста по-безболезнено, и всички изглеждат доволни. Едно от най-важните правила обаче е бъдещата евентуална двойка никога преди това да не се е срещала. Въпреки че и от това правило може да има изключения.
Системата работи безотказно, твърдят младежи, които вече неведнъж са си сменяли по този начин "половинките". Когато чувстват, че връзката се е изчерпала, те показват снимката на гаджето на познат и, ако той е съгласен, всичко трябва да тръгне по мед и масло. Инициаторът, без да съобщава на приятеля/ката си, урежда с нея среща, звъни й по телефона в уречения час, извинява се и казва, че, за съжаление, няма да може да дойде. Като оправдания се изтъква неочакваното пристигане на роднини, спешен служебен ангажимент и т.н. Гаджето, много ясно, се разочарова, натъжава се и може да се зарадва на всеки, който поне малко е готов да повдигне лошото й настроение. И тук на сцената, уж случайно, се появява другият... Той трябва само да изиграе спонтанно запознанство на улицата - минавах наблизо, видях ви, впечатлих се, но сте много тъжна... Действа в 95 на сто от случаите.
Сполуката на такива запознанства може да се обясни с факта, че обикновено в подобни моменти момичето е толкова огорчено, че е зарязано насред улицата или трябва сама да си плати сметката в кафенето, че е отворена за всеки. Ефикасен е и вариантът, когато новото кандидат-гадже идва на срещата с цветя и тъжно обяснява, че също е зарязан от "любимата" си... "Общата" мъка и романтичното "съвпадение" може да обедини двете самотни души и да даде началото на нови взаимоотношения. Защото мнозина виждат в подобна среща пръст на съдбата, намесата на всевишния, невероятен късмет и т.н. Най-важното в случая е отново да се прояви кураж и творчески подход.

Доходен бизнес

Все по-упорито в търсенето на половинката се намесват и... тениските. Това е чисто западен повей, където производството на облекла с надписи "Търся си съпруг (съпруга, гадже, секс за една нощ...)" отдавна се е превърнало в доходен бизнес. Практичните чужденци смятат, че това е доста удобно: трябва само да си сложат такава тениска, когато се разхождат в парка или отиват на дискотека, и гаджето само ще откликне на призива. Но добре е да имат и едно наум: шегаджиите със сигурност ще попитат: "А къде сте го изгубили?"
Креативът на младите, разбира се, не се изчерпва с посочените примери за запознанства, които понякога успешно, понякога не толкова се прилагат от днешните млади и по-възрастни самотници. Но в забързаното ни ежедневие всеки има право да прояви креативност, когато тръгне на лов за личното щастие...
 

Храните ще поскъпнат с над 5% догодина

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 203

Земеделците ще плащат повече за осигуровки

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 203

България отново с най-скъп ток в Европа

автор:Дума

visibility 79

/ брой: 203

Управата на Берлин одобри замразяване на наемите

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 203

Тръмп щял да "пази" кюрдския петрол

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 203

ООН: Има демографска заплаха за България

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 203

Воля и сърце за добрите дела

visibility 103

/ брой: 203

Щрихи към един български патент

автор:Ева Костова

visibility 115

/ брой: 203

Винаги по петите на истината

автор:Тодор Коруев

visibility 99

/ брой: 203

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ