12 Ноември 2019вторник13:13 ч.

СДС и БЗНС подписаха меморандум с Реформаторския блок

/ брой: 189

автор:Веселка Венкова

visibility 874

СДС и БЗНС подписаха меморандум с петте партии, "основателки" на Реформаторския блок - ДСБ, Движение "България на гражданите", "Синьо единство" "Свобода и достойнство" и "Зелените". Идеята на Реформаторския блок не е да съберем някакви проценти, каза вчера Найден Зеленогорски, целта е много по-голяма - "първото място на следващите предсрочни парламентарни избори".
СДС се връща там, където му е мястото - в демократичната общност на България, посочи лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов. Новоизбраният председател на СДС Божидар Лукарски не скри радостта си, че "техните общи идеи за политически мисли, които са имали и преди, най-сетне са се материализирали". Той призна, че не било лесно, но успели да изгладят противоречията с колегите си от Реформаторския блок. Лидерът на БЗНС Николай Ненчев пък посочи, че за тях е голяма чест да се присъединят към демократичното обединение и за пръв път целият УС на БЗНС категорично подкрепил присъединяването на земеделците към Реформаторския блок. "Никога няма да се разпаднем", непримирим бе земеделецът в отговор на многократно задавания въпрос как ще се споразумеят един ден за листите.
Реформаторският блок не бил предизборен проект, клеха се лидери и преговарящи от седемте парии, защото у нас нямало предизборна ситуация. За да се създаде "възможно най-скоро", Борислав Сандов и Божидар Лукарски чистосърдечно поканиха през медиите симпатизантите си на протест при разглеждането на президентското вето днес от НС.
В стремежа си да изпъкне Лукарски обяви Реформаторския блок за платформа, която нарече надполитическа и надидейна, но пък "със своите политики и идеи цели основно отрицанието на досегашния начин на управление като такъв".
Стана ясно, че СДС и БЗНС са първите новоприети, защото това ставало по реда на заявките. Водели се разговори и с други политически сили и граждански организации, а ЕНП, БДФ, Радикалдемократическата партия, Обединените земеделци, БСДП, НДСВ също проявявали интерес към включване в Реформаторския блок.
 

Борисов обещава газ от целия свят

автор:Дума

visibility 276

/ брой: 217

Над 50% от българите ще пазаруват на "Черен петък"

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 217

Всяка шеста бучка сирене с палма

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 217

Отварят пристанище Варна за най-тежките кораби

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 217

Гърция отваря пътя на Китай към ЕС

автор:Дума

visibility 272

В Берлин се договориха за пенсионната реформа

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 217

Социалистите печелят изборите в Испания

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 217

Башар Асад: Америка губи хегемонията си

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 217

"Мини Марица изток" поглъщат нови села

автор:Юлия Кулинска

visibility 281

/ брой: 217

Здраве му кажи!

автор:Аида Паникян

visibility 283

/ брой: 217

Датата

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 217

30 години преход - 30 години скандали

автор:Евгени Гаврилов

visibility 532

/ брой: 216

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ