24 Септември 2020четвъртък02:30 ч.

Сега ли вденахте?

/ брой: 72

автор:Валентин Георгиев

visibility 1233

Епохално откритие направи НСИ с последната си статистика - доходите на българите идвали основно от заплата, като разходите им изяждали почти всичко, което изкарвали. Данните са за миналата година, но едва ли с този факт откриваме топлата вода. Харчовете отиват изцяло за храна, плащане на сметки, за данъци, транспорт и здраве. 

Какъв е изводът ли? Ни повече, ни по-малко, че българинът живее от заплата на заплата и на практика не остават никакви пари за "мазнинки" - по израза на Бойко Борисов, или по-просто казано за каквито и да e спестявания. Всички приказки и хвалби за някакъв двуцифрен ръст на доходите благодарение на прекрасното Му управление са въздух под налягане. А онези, чиито пари растат и без трудови доходи, нямат нужда от заплати. Тях криза не ги лови, защото загубите пак ще си ги избият за сметка на обикновените хора.  

Нека да е ясно и друго - няма такова нещо като "ръст на средната работна заплата". Същата тази стъкмистика чрез периодично помпане на заплатите на чиновниците е измислена като инструмент за изкуствено вдигане на големите заплати на всякакви ВИП персони. А трансферите са в посока от бедната работеща българска класа към три категории - освен към избирателите на ГЕРБ в държавната и общинска администрация и техните семейства, още към близките до властта усвоители на държавни поръчки и техните семейства и към твърдите блокове гласоподаватели из гетата. Но нека не задълбаваме толкова. 

В настоящата криза с коронавируса десетки хиляди остават без доходи, оставени на произвола на съдбата. Над една трета от българите вече са с намалени доходи, според друго проучване - на Галъп, но разходите им не намаляват. Точно обратното - спекулата и инфлацията ги качват в небесата. И вместо да им помогне в този труден момент,  "грижата" на държавата опира само до кредити, които трябва да се връщат. Лицемерно. Престъпно. Нечовешко.

„Отровното трио“ ще пише План за България

автор:Дума

visibility 71

МВнР обяви за персона нон грата двама руски дипломати

автор:Дума

visibility 91

От труд „на черно” - 23 милиарда лева

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 181

Колекторите нямат право да тормозят длъжници на работа

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 181

Само столичното парно има проблем с фактурите

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 181

Борисов ни обяви за стратегически газов център

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 181

Фирмите няма да губят компенсациите за вируса при запори

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 181

Остър сблъсък между Китай и САЩ в ООН

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 181

Берлин отхвърля условията ни към Скопие

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 181

ЕС предлага задължителни правила за миграцията

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 181

Сърбия и САЩ договарят проекти

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 181

Гоце Делчев: Македония ще се обедини с България

автор:Христо Георгиев

visibility 159

/ брой: 181

За някои дреболии, които не са дребни

visibility 128

/ брой: 181

БСП и "войните срещу цивилизацията"

автор:Мирослав Попов

visibility 134

/ брой: 181

Датата

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ