28 Септември 2020понеделник09:46 ч.

Няколко думи

Сетила се Мара...

/ брой: 142

автор:Валентин Георгиев

visibility 614

Смятате ли, че ако не беше притисната до стената с нестихващите протести за оставка, властта щеше да се втурне да обещава и да раздава пари? Сетила се Мара, както се казва, четири месеца след началото на кризата с коронавируса, че има засегнати от нея. Че трябват социални мерки и подпомагане на най-бедните и ударени хора и бизнеси. 

Откога и президент, и опозиция, и всякакви експерти, и браншовици отправяха зов към правителството да постъпи така, както правят всички цивилизовани държави - че редом с ограниченията и забраните са необходими защита и помощ. Не би. А сега Борисов и обкръжението му си приписват заслуги до небето. Твърде късно. И под натиска на събитията.

Трикът с даването на средства от общите пари за потушаване на протести е добре изпитана схема на Борисов през годините. Сега разликата е само в мащаба - ще се раздават близо 2 милиарда, панически. А това, че "мерките са начертани от петък до неделя заедно с коалиционните партньори и синдикатите", показва цялата хаотичност и некадърност на шайката. Пандемия има от над четири месеца. Пропуснато време, фатално за мнозина.

Пропуснати четири месеца без решения, без задълбочен анализ на необходимости и икономически ефект, сега седнали за един уикенд да измислят на пожар как да запушват дупки и да спасяват кожи.

На фона на мизерните пенсии тия 150 лв. за три месеца са поредната подигравка с възрастните и нямат нищо общо например с обещанието на патриотите и подписаното коалиционно споразумение за 350 лв. минимална пенсия. Да не говорим за "колосалното увеличение" с 3 лв. на минималното обезщетение за безработните! Отново хаос, мерки на парче в последния момент, без икономическа обосновка. А и те, горките, още май не стоплят, че исканията на протеста са политически, не икономически и социални. Трохите, които сега ще подхвърлят, няма да потушат справедливото недоволство от години мафиотско управление.

Стане ли дума за раздаване на пари, почивен ден обаче за кражбите им няма. Не са забравили и себе си. Цели 355 млн. лв. се отпускат за строежа на магистрали. На техните фирми, които няма как да не намажат от "коронавируса". А може би по лично негово усмотрение, за да не остане празно  прословутото "шкафче"... 

"Само нашата отговорност ни задържа. Само след три месеца никой няма да ще да сяда и да обяснява... Предстоят изключително трудни месеци. Не му завиждам на този, който си мисли, че това е лесна работа", реди Борисов. Едва ли ще впечатли. Народът ви казва ясно, но не го чувате! Незаменими, неповторими, неотразими... Колко мозък е необходим, за да разбереш, че оставката е единственото възможно решение, за да се свали напрежението и да се тръгне начисто. Младите искат смяна на мутренския модел, да се изхвърлят калинките и простаците от управлението! Затова казват вън на тези, които ни закотвиха на последно място в Европа. Другото е агония с предизвестен край. 

Облачно, с превалявания

автор:Дума

visibility 0

Габрово с най-много нови случаи на COVID-19

автор:Дума

visibility 23

БСП тръгва на избори

автор:Павлета Давидова

visibility 155

/ брой: 183

Протестът, ден 81: Дата за четвърто Велико народно въстание

автор:Дума

visibility 264

Газът с още 10% по-скъп от октомври

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 183

Бизнесът не ползва мерките на правителството

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 183

Туристическите забележителности влизат в регистър

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 183

Паркиралите в нарушение в София ще получават зелен стикер

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 183

Боеве между Армения и Азербайджан

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 183

Тихановска е срещу санкции против Минск

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 183

Регионални конфликти окървавиха Африка

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 183

Седем цивилни убити при атентат в Сирия

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 183

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 140

/ брой: 183

Лекари и медии срещу пандемията

автор:Ева Костова

visibility 222

/ брой: 183

От БСП зависи как страната ще излезе от тежката криза

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 183

Датата

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ