18 Май 2021вторник10:27 ч.

Шапка на тояга

/ брой: 124

автор:Наталия Гергова

visibility 2068

Знаете ли, че дори и непостроени сгради у нас са енергийно неефективни? Е, вече знаете. Поне според регионалния министър Лиляна Павлова е така. Вчера тя каза, че в Европа 35% от сградите били енергийно неефективни, докато в България този процент бил три пъти по-висок. Сиреч 105%. Което, откъдето и да го погледнеш, включва и сгради, които ще се появят някъде в обозримото или необозримото бъдеще. Е, казаното от министърката може и да е грешка на езика. Което обаче пак не я оправдава. Като си станал министър, ще внимаваш. Първо ще мислиш и чак след това ще говориш. Другото е - шапка на тояга.
И едни други хора могат да си закачат шапката на тояга - тия, дето нямат технически паспорт на сградите. Министърката спомена, че собствениците на такива жилищни сгради няма да бъдат глобявани, а сроковете, които изтичат в края на годината, май пак ще се удължават.
Виж, не така стоят нещата за тези, които са държали да бъдат изрядни, организирали са се, бръкнали са се средно с по 500 лв. на апартамент и са извадили технически паспорт за блока, в който живеят. Изрядните може и да бъдат глобени. Защото са длъжни да изпълнят предписанията в техническия паспорт и ако не ги изпълнят, подлежат на санкции. Тъй рече министърката. Така за пореден път свестните у нас бяха сметнати за луди.
Друг е въпросът, че когато се въведе изискването за техническите паспорти, се мислеше само за това как да се приберат едни пари и на никого не му дремеше откъде собствениците на панелни апартаменти например, които не са сред най-имащите, ще извадят по 500 лева, че и отгоре, за да платят. Значи и тогава мисловният процес е бил на заден план.
Ей заради това тази държава никога няма да бъде нормална.
 

Борисов пуснал службите в отпуск до септември

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 93

В МВР си затваряли очите за купен вот

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 93

Говорителят на кабинета: Няма да спрем дотук за ББР

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 93

Задава се ново поскъпване на олиото

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 93

300 евро е глобата за шофиране без маска в Гърция

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 93

Токът на борсата - най-скъп от пет месеца

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 93

Левите и независимите печелят в Чили

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 93

Израел удари 35 военни цели в Газа

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 93

НАТО отработвала удари срещу Беларус и Русия

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 93

Кратки новини

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 93

Всеки на власт - под лупа!

автор:Валентин Георгиев

visibility 227

/ брой: 93

Бруталното изопачаване на историята

visibility 348

/ брой: 93

Датата

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 93

Трудната съдба на един велик паметник

автор:Велиана Христова

visibility 582

/ брой: 92

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ