26 Октомври 2020понеделник15:57 ч.

Шест сцени за любовта

Камен Донев поставя своя "Карнавал" в Сатиричния театър

/ брой: 232

автор:Светлана Панчева

visibility 2514

Въртележката на живота, карнавалът на чувствата, вихърът на любовта - това се темите, които представя като автор и постановчик Камен Донев на сцената на Сатиричния театър. Карнавалът е смешно-тъжен, романтично-абсурден, поетично-драматичен, но много истински, искрен и написан с великолепно чувство за хумор и проникновение във взаимоотношенията и не на последно място с много любов към героите му. Представлението, изградено като калейдоскоп от образи, музика и танц, показва срещите на шест двойки в крайморски ресторант - едни току-що са се запознали, други са преживели първата искра на привличане, трети са се срещнали отново след години раздяла... Всички те откриват и преоткриват радостта и от живота, надеждата за ново начало и почудата от чудото на любовта.
Съвременните Клеопатра и Антоний, Моцарела и Пармиджано, Дездемона и Отело, Офелия и Хамлет взривяват своите познати и устойчиви убеждения именно в кратката си среща с красивите чувства и вдъхновението на любовта, която, както Камен Донев напомня, се случва тогава, когато внимателно се вгледаш и вслушаш в човека до себе си.

Огромно е привличането между Пармиджано и Моцарела - Тодор Близнаков и Албена Колева

Ана Вълчанова и Веселин Цанев, Албена Колева и Тодор Близнаков, Таня Мицков и Благовест Благоев, Йорданка Стефанова и Герасим Георгиев, Александра Василева и Петко Каменов, Мария Статулова и Пламен Сираков, Кирил Бояджиев са актьорите, които изиграват абсурдно смешните срещи и скандали, любови и омрази, тъги и вдъхновения на героите от този "Карнавал". Ана Вълчанова и Веселин Цанев като Клеопатра и Антоний са очарователно смешни в неловкостта си и проявяват чудесен усет за детайлите и нюансите във взаимоотношенията. Албена Колева и Тодор Близнаков като Моцарела и Пармиджано, и Йорданка Стефанова и Герасим Георгиев като Офелия и Хамлет са поразяващо ярки в комедийните си превъплъщения. А Мария Статулова и Пламен Сираков изиграват своята кулминационна комедийно-драматична сцена с прекрасно чувство за истинност и ярка театралност.
Сценографията на Николай Нинов, музиката на Румен Цонев и хореографията на Светлин Ивелинов са пълноценни действащи лица в спектакъла и създават специфичната атмосфера на играта. Постановката на Камен Донев е някак неочаквано стилна и стойностна именно заради искреността и съпричастието, определено очарователна с романтично-ироничния си поглед към човешките слабости и настроения, много отворена към съпреживяването на проблемите на героите и, разбира се, предизвикваща смях, но смях, изпълнен с разбиране, съчувствие и радост.
"Карнавал"-ът на живота и любовта така, както го виждат и представят Камен Донев и неговите актьори, със сигурност ще предизвика емоциите и съпреживяването на публиката. 

Кметът на Широка лъка, който бе с Борисов и Нанков, е с COVID-19

автор:Дума

visibility 0

Кога PCR тестът е най-достоверен?

автор:Дума

visibility 55

Кметът на Пловдив Здравко Димитров е с коронавирус

автор:Дума

visibility 60

МЗ: Отрицателен PCR тест не отменя карантината

автор:Дума

visibility 83

1/3 от фирмите отчитат спад на приходите заради COVID-19

автор:Дума

visibility 63

Нинова: Бюджет 2021 ипотекира бъдещето ни

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 203

Плевнелиев иска да регистрира работодателска организация

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 203

Ще внасят американско ядрено гориво

автор:Дума

visibility 386

/ брой: 203

Медици описаха профила на пациентите, кото прекарват тежко COVID

автор:Дума

visibility 383

Убил Иванчо майка си, пък викнал да плаче

автор:Велиана Христова

visibility 584

/ брой: 203

Такса смет - вечният преследвач

автор:Деси Велева

visibility 327

/ брой: 203

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ