03 Април 2020петък02:22 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Шитват паметта ни

/ брой: 57

автор:Юри Михалков

visibility 361

От Брюксел дойде новината, че ЕС е готов да започне преговорите със Северна Македония и Албания за присъединяването им. Франция и Нидерландия се отказали от възраженията си. Всъщност от Брюксел дойде новината, че нашите управляващи са предали българската история. Повечето от нас тайно се надяваха на друга вест - ЕС не е готов да започне преговори със Северна Македония заради възраженията на България, която смята, че Скопие не желае съгласие по историческите въпроси.

Новината от Брюксел означава, че услужливо сме си затраяли, за да не разсърдим други - не само Северна Македония или Албания, а и Вашингтон, и проамериканското му лоби в ЕС. Само че така управляващите ни са хвърлили националната памет и миналото ни на кладата на небългарски интереси. Шитват ни историята. В този смисъл външната политика на България е наистина външна за България.

Всъщност, те го направиха още с отказа да последват гръцкия подход към Скопие - да поставят ребром въпроса за разрешаване на историческия спор и след това да има договор за приятелство и българско съгласие за еврочленство. С този си отказ те демонстрираха националното си обезличаване и манталитет на марионетки. 

Сега ни залъгват, че България щяла да каже тежката си дума в преговорите по отделните глави. На това му се вика да изтървеш питомното, за да  гониш дивото. Преговорите със Скопие ще бъдат водени от еврократи, които в диалога за външната политика, сигурността или образованието ще налагат приоритетите на общността, а не историческия ни спор, който и без това възприемат като дребна кавга между комшии от югоизточния ъгъл на Евросъюза. Така историческата ни травма ще бъде натикана в последната 31-ва глава, наречена "Други" - т.е. маловажни. Самото й наименование предполага, че там нещата ще се претупат. Точно там ли Скопие ще клекне, че Гоце Делчев е и българин? Така ще стане ясно, че сме били изиграни и водени за носа към нов Ньой - загуба не само на територии и население, но и на история и памет.

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 32

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 64

ООН: Храните по света рязко са поевтинели

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 64

Замразяват кредитите на британците за три месеца

автор:Дума

visibility 47

Евросъюзът взе на мушка Унгария

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 64

Рекордна смъртност в САЩ за денонощие

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 64

КОВИД-19 е най-активен при 4 градуса

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 64

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 133

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 107

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 94

/ брой: 64

Честит рожден ден, ДУМА!

автор:Юрий Борисов

visibility 81

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ