02 Юни 2020вторник05:36 ч.

Корнелия Нинова:

Ще разкажа кой злоупотребяваше с трагедията в Мизия

/ брой: 28

автор:Станка Динева

visibility 1780

Ще кажа истината за Мизия, ако вие твърдите, че моята партия използва наводненията за популистки цели. Това заплаши Корнелия Нинова, зам.-председател на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, премиера Бойко Борисов по време на блицконтрола в парламента вчера. Социалистката попита защо не е направил нищо, след като преди 3 месеца лично му е дала информация, че 78 язовира са опасни и определени за премахване, а над 250 са с неизвестен собственик и представляват цъкаща бомба.
 "Ще докарам половината Мизия пред МС да кажат кой правеше списъци, как се раздаваха помощите, кой злоупотребяваше с трагедията на хората. Моята партия прави всичко, за да се реши проблемът", каза Нинова след отговора на Борисов, че не неговото, а предишното правителство с мандата на БСП не е направило нищо.
Нинова припомни, че през ноември м.г. премиерът свика специално заседание на МС, на което покани главния прокурор и обеща спешни мерки. Тя цитира стенограмата от заседанието на кабинета с изказване на Борисов за сечта: "Искам до края на декември 2014 г. така, както съм поел ангажимент в НС, да приключим с тази тема. Събаряме, бутаме, ремонтираме или санкционираме. На този лист трябва да ми пише 0 срещу 268 и 0 срещу 78".
"Критичната ситуация не е от язовирите, а от валежите. Глинестите почви 3 месеца стоят и не оттичат водите", обясни Борисов. По думите му само 15 язовира са без собственици и за тях сега отговарят областните управи.
Нинова цитира доклад на прокуратурата: "Най-пострадалата е община Мизия. При нея няма нито един язовир, но общините, които са над нея, неглижират проблема и в крайна сметка, скъсвайки се една от стените на язовира от съседна община, има това голямо наводнение".

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ