03 Август 2020понеделник23:46 ч.

Корнелия Нинова:

Ще разкажа кой злоупотребяваше с трагедията в Мизия

/ брой: 28

автор:Станка Динева

visibility 1887

Ще кажа истината за Мизия, ако вие твърдите, че моята партия използва наводненията за популистки цели. Това заплаши Корнелия Нинова, зам.-председател на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, премиера Бойко Борисов по време на блицконтрола в парламента вчера. Социалистката попита защо не е направил нищо, след като преди 3 месеца лично му е дала информация, че 78 язовира са опасни и определени за премахване, а над 250 са с неизвестен собственик и представляват цъкаща бомба.
 "Ще докарам половината Мизия пред МС да кажат кой правеше списъци, как се раздаваха помощите, кой злоупотребяваше с трагедията на хората. Моята партия прави всичко, за да се реши проблемът", каза Нинова след отговора на Борисов, че не неговото, а предишното правителство с мандата на БСП не е направило нищо.
Нинова припомни, че през ноември м.г. премиерът свика специално заседание на МС, на което покани главния прокурор и обеща спешни мерки. Тя цитира стенограмата от заседанието на кабинета с изказване на Борисов за сечта: "Искам до края на декември 2014 г. така, както съм поел ангажимент в НС, да приключим с тази тема. Събаряме, бутаме, ремонтираме или санкционираме. На този лист трябва да ми пише 0 срещу 268 и 0 срещу 78".
"Критичната ситуация не е от язовирите, а от валежите. Глинестите почви 3 месеца стоят и не оттичат водите", обясни Борисов. По думите му само 15 язовира са без собственици и за тях сега отговарят областните управи.
Нинова цитира доклад на прокуратурата: "Най-пострадалата е община Мизия. При нея няма нито един язовир, но общините, които са над нея, неглижират проблема и в крайна сметка, скъсвайки се една от стените на язовира от съседна община, има това голямо наводнение".

Борисов радва администрацията с 30% скок на заплатите

автор:Дума

visibility 5

Търсят кой е записвал Борисов

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 147

Половината българи не одобряват Гешев

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 147

2 млн. по-малко чужди туристи у нас заради КОВИД

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 147

Всеки двадесети търговец е загубил 90% от приходите си

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 147

В АПИ още не знаят колко са опасните мантинели

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 147

Русия пуска ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 147

Помощник на Тръмп иска добри отношения с Русия

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 147

Берлин зове за твърда позиция спрямо Китай

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 147

Кратки новини

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 147

И Десети ноември няма да помогне

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 132

/ брой: 147

Защо властта мрази българската музика?

автор:Альона Нейкова

visibility 142

/ брой: 147

Датата

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 147

Ново време

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ