19 Септември 2021неделя02:00 ч.

"Синдикална" мечта

/ брой: 101

автор:Ева Костова

visibility 349

Шефът на КНСБ отсече, че преизчисляването на пенсиите не било необходимо, щяло да е несправедливо. Защо? А предлага и да падне "таванът" на пенсиите, пей сърце! Целият български народ преживя един билюк реформи, които все водеха към по-ниски пенсии. Като се почне от времето на Иван Костов, мине се през онова скандално министърче Дянков, та се стигне до последните години. Пенсиите линееха, възрастта за пенсиониране литна нагоре, а продължителността на живота на българина съвсем намаля. От добър живот, види се. Процентът за всяка година осигурителен стаж отново замръзна на 1,2 на сто. Минималната пенсия от 250 лв. стана 300 за половината пенсионери в България. Предвидено е вдигане на пенсиите с 5 на сто от 1 юли т.г. Социалната става по-висока с цели 7 лева - от 141,63 на 148,71 лв. С такива пари да се живее е направо прелест, какво ли знаят досега управлявалите...
Според експерти на БСП, с бюджета на ДОО за тази година се правеха хаотични предизборни разходи, а при липсата на воля за решаване на социалните проблеми се имитираше социална ангажираност. В пенсионния модел трябва да има логика, последователност и устойчивост, за да има доверие в него, в един глас твърдяха специалисти. С увеличението всеки втори пенсионер получава една и съща пенсия, независимо от осигурителния стаж, а другите пенсии ще нараснат само с 5%, което е безпринципност и хаос. Политически тарикатлък, който струва милиони на осигурените, допълниха левите в парламента тогава. В същото време с бюджета на ДОО се увеличи минималният осигурителен доход на самосигуряващите се, а се запази максималният на 3000 лв. В миналия парламент отново бе отхвърлено предложението на БСП за преизчисляване на пенсиите. Така и през 2021 г. за чувствително увеличение на доходите на възрастните и дума не може да става. Нов парламент - нов късмет, както се казва.
А за пенсията на синдикалиста няма да плачем, неговата може и да е висока...

Айтос на протест: „Без тирове убийци!“

автор:Дума

visibility 168

Съборът на БЛС преизбра д-р Иван Маждаров

автор:Дума

visibility 183

Петков и Василев представят проекта си утре

автор:Дума

visibility 1220

Стефан Янев се срещна с пътните строители

автор:Дума

visibility 278

Задава се риск за бюджет 2022

автор:Дума

visibility 613

/ брой: 179

НАП проверява спортния тотализатор

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 179

Само момчета ще учат в гимназиите в Афганистан

автор:Дума

visibility 172

САЩ спретнаха англосаксонски военен пакт в Азия

автор:Дума

visibility 524

/ брой: 179

Курц: Пандемията за ваксинираните свърши

автор:Дума

visibility 445

/ брой: 179

Протести срещу дясната политика в Еквадор

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 179

Страховете ни

автор:Георги Георгиев

visibility 1323

/ брой: 179

Не е яко да си вандал

автор:Велиана Христова

visibility 549

/ брой: 179

Президентската прокаженост на ГЕРБ

автор:Юри Михалков

visibility 849

/ брой: 179

Инфлацията ще ни помете безпощадно!

visibility 631

/ брой: 179

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ