15 Септември 2019неделя22:00 ч.

Акценти

Сладкопойни чучулиги

/ брой: 234

автор:Богдан Иванов

visibility 865

Дамският квартет "Сладкопойни чучулиги" в състав: Менда, Екатерина, Цецка и Теменужка, в пълно съзвучие и крепко съслужение с мъжкия квартет "Славееви трели": Бойко, Цецо, Владислав и Емил, вече сума ти време оглася неуморно просторите на милата ни татковина с ангелски песнопения. То не е Ода на радостта, то не е Ода на изобилието, то не е Ода на благоденствието и безкрайното човешко щастие! Същински поднебесен Рай!

А долу, в Ада, врат в казаните и се пържат в тиганите коварните врагове на трудовия народ: държавни и партийни велможи-далавераджии, олигарси-бандюги, спекуланти, рушветчии, обирджии, мафиоти... Всичките - безпощадно поразени от желязната ръка на закона и на българското правосъдие.

В същото време, виж ги ти, из цялата страна по улици, площади и насред гиздави магистрали наизлезли едни... Хиляди намусени, сърдити призовават за справедливост, представяте ли си, за по-добър живот и за възмездие. Срама нямат - свиркат, викат, вирят някакви застрашителни плакати и искат майка си и баща си.

Зложелатели, клеветници, черни неблагодарници, поругатели на Великата демокрация, покрила вече 30 години с парфюмиран розов воал отечеството! Грозни осквернители на вълшебните звуци, що извират из гърлата медни на двата квартета - "Сладкопойни чучулиги" и "Славееви трели".

Обаче, знайно е, на злото - с добро. Деня и нощя, надлъж и нашир над цялата ни родина - Ода на радостта, Ода на изобилието, Ода на благоденствието, че да разберат най-сетне и те, неразбраните, къде е правата вяра. За което дават своя скъпоценен принос ту изотзад, ту изотпред, припявайки най-усърдно, и други омайни гласове - трио "Войводски трепети". В крепко съслужение.

Отляво пък - две чаровни беквокалистки - Йорданка и Лиляна. Отдясно други две по две "йе-йе" певици и пленителни хубавици - Цвета и Николина, Даниела и Десислава, украсяват звънливо изпълнението. В крепко съслужение. Току до тях - още един образец за хармонично, ефектно съпричастие - дуо с неподражаема мелодичност: Антон и Тома. А над всички и заедно с всички, построен като египетска пирамида, та да крепи конструкцията, смесен хор от редки таланти в крепко съслужение, подема внушително основната музикална тема, обогатява я разточително, придава й неподражаема пъстрота, благозвучие, въздига я нависоко-нависоко - ч-а-а-к до горно "до"!

Пред хора, величествен, Главният композитор, Главният диригент и Главен изпълнител от квартет "Славееви трели" задава тон, ръководи мъдро целия този безкраен празник на    заслепяваща възхвала и опиянен, истински чудотворец, триумфатор, пее с пълен глас Арията на дивния възход!

Абе, какво да говорим повече, то цял свят вече го разбра: България - Страна на певците! България - Страна на всенародното благополучие и блаженство!

Манолова иска ревизия за отпадъците в София

автор:Дума

visibility 40

/ брой: 177

Анелия Клисарова е кандидатът на БСП във Варна

автор:Павлета Давидова

visibility 28

/ брой: 177

Корнелия Нинова: ГЕРБ ги е страх от нас

автор:Павлета Давидова

visibility 28

/ брой: 177

Българите са най-недоволни от работата си

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 177

Обмислят енергиен данък за авиокомпаниите

автор:Дума

visibility 28

/ брой: 177

Пускат юбилейна монета за БАН

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 177

Национализират "Дунарит"

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 177

Джонсън не бил вярвал в Брекзит

автор:Дума

visibility 29

/ брой: 177

Йеменски бунтовници атакуваха саудитски рафинерии с дронове

автор:Дума

visibility 27

/ брой: 177

В САЩ нарочиха Корбин за човек на Русия и Иран

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 177

Киев подготвя спорни предложения за Донбас

автор:Дума

visibility 27

/ брой: 177

Малко ученици и учители, много промени за първия звънец

автор:Деси Велева

visibility 34

/ брой: 177

Лов на вещици

visibility 26

/ брой: 177

Медийна солидарност

автор:Павлета Давидова

visibility 24

/ брой: 177

Вечер на мъдрост и духовност

автор:Трифон Митев

visibility 23

/ брой: 177

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ