13 Април 2021вторник12:47 ч.

След бонусите да върнат и мандата

/ брой: 61

автор:Алеко Бичевски

visibility 1250

Трагикомедията, наречена "Управление на ГЕРБ", продължава трети сезон да се играе с голям успех в Телевизионния театър "Б. Борисов". Тази седмица предстои да гледаме трето действие на "здравната реформа". В него се очаква главният герой Премиерът за трети път да свали пушката от стената и да отстреля и третия си здравен министър, който, подобно на предишните двама, безцелно се мотаеше по сцената, дразнейки публиката. Първият бе изгонен преди да му научим името. Вторият бе открит на някакъв разклон край Ловеч и изпадна още на първия завой на "реформата". Третият ходеше с вечно уплашен вид на жертвено агне, покорно очакващо съдбата си. Четвъртият сигурно ще го спуснат от Луната. А нищо чудно и сценаристът да закрие ролята. Щом всеки може да е министър, значи може и изобщо без министър. Както се оказа, че можем и без здравеопазване. Един колега твърди, че никога не ходи на лекар, защото смята, че може да умре и без помощта на българското здравеопазване. 
Общо взето в подобна стилистика се развива действието и в останалите сектори на управлението. Много шум за нищо. Преди две години Премиерът ходи до Израел, върна се и каза, че ще сваля ДДС до 16%. Две седмици по-късно се видял у нас с някакъв американски професор икономист, който му препоръчал точно обратното - да вдигне ДДС. И Б.Б. смени курса - още по-убедено заяви, че ще вдигаме ДДС. Накрая остана същата ставка. Миналата седмица комикът Дянков пак зачекна темата - щял да сваля ДДС поетапно. Всъщност по-вероятно е да го увеличи преди бюджетът да е фалирал. После щяхме да влизаме в еврозоната. След година се оказа, че по-добре да сме извън нея. С Евро плюс същото - една напред, две назад. Подписахме нещо в Брюксел, без да знаем какво точно.
От две години храбро атакуваме заветния Шенгенски връх. И до днес сме далеч в подножието, без никакви шансове да го изкачим. Някакви хора взеха тлъсти комисиони да въведем ГМО, хората скочиха да протестират и от това, за радост, нищо не излезе. Тръгнаха да ни освобождават енергийно от Русия с шистовия газ. Пак фал. В тарапаната на протестите управниците толкова се ошашавиха, че забраниха завинаги не само проучванията за добив на шистов газ, но и на нефт, което беше напълно излишно. Ту строим АЕЦ "Белене", ту не я строим.
Според предизборната програма на ГЕРБ за 4 години доходите ни щяха да стигнат средните за ЕС. Сега виждаме, че това е било смешка в сценария - с настоящата политика не 4, а 4 хиляди години няма да ни стигнат за такъв подвиг. Трайков подписа АСТА, но със симпатично мастило и в момента с единия крак сме вътре, с другия извън скандалното споразумение.
Създадоха БОРКОР, назначиха някакви синекури, изхарчиха маса пари и две години това чудо още не може да заработи. Откриха спецсъд. В него обаче повече от 70 на сто от присъдите завършават със споразумения. Тогава за какво им беше? Ще преборим организираната престъпност, декларира Цветанов. Онзи ден от Държавния департамент на САЩ категорично го опровергаха - престъпните групи у нас напоследък укрепвали и увеличавали участието си в международната търговия с наркотици. За неорганизираната престъпност да не говорим. Бандитите вече направо избиват пенсионерите по къщите, за да им вземат пенсиите. В интерес на истината само за пенсионерите си изпълниха обещанието. Казаха, че им замразяват пенсиите и не им дадоха нито стотинка в повече.
Най-голямата забава на сцената е швейкоподобният министър на земеделието. Той създаде щастливите кокошки, които снасят златни яйца на цена 50 ст. едното. Изобщо Миро Н. е на път да откаже българите от консумацията на хранителни продукти, които по времето на неговото "управление" като цяло поскъпнаха с 25 на сто. Да не вземе само работата да стане като при Настрадин Ходжа, който, тъкмо научил магарето да не яде, и то взело, че умряло.
Накрая за всичко несвършено трагикомиците от ГЕРБ се наградиха с над 100 млн. лв. бонуси, демесета и всевъзможни други допълнителни възнаграждения. Някои политназначенци върнаха бонусите. Но още по-добре ще е да върнат и управленския си мандат. Докато магарето на Настрадин Найденов още не е умряло.
 

Радев свиква Народното събрание на 15 април

автор:Дума

visibility 116

COVID-19: Продължава спадът на настанените в болница

автор:Дума

visibility 111

Най-висока смъртност у нас от един век

автор:Дума

visibility 416

/ брой: 71

Над 40% срив в приходите на хотелиерите

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 71

Бизнесът очаква 15,5% спад на инвестициите в промишлеността

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 71

Авиацията поиска от парите за концесията на летището

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 71

"Български пощи" алармират за нова измама

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 71

Искат оставката на Шарл Мишел заради "Дивангейт"

автор:Дума

visibility 88

Израел с диверсия в ирански ядрен обект

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 71

Сърбия разтревожена от база на Косово

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 71

Възходът на Остап Бендер

автор:Велиана Христова

visibility 337

/ брой: 71

С обич за сънародниците ни в чужбина

visibility 175

/ брой: 71

Тотю Бакалов на 94 години!

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 71

Датата

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ