29 Май 2020петък23:21 ч.

Снимки ДТ Сливен

Гастрол

Сливенската трупа играе в "Сълза и смях" пиесата "Непоправимо" на Щефан Фьогел

/ брой: 97

автор:Дума

visibility 1200

Авторът Щефан Фьогел е вече познат на българската публика със забавните си и пълни с неочаквани обрати творби. Неговата пиеса "Бъбрекът" има своята първа реализация на сливенска сцена под заглавие "Непоправимо". Преводът на текста е на проф. Владко Мурдаров, режисьор е Владлен Александров, сценограф Иван Карев, костюми Весела Статкова.

Софийската премиера на постановката ще се състои на 27 май от 19 ч. в театър "Сълза и смях" и столичани ще могат да оценят по достойнство както играта на добре познатите и обичани актьори Албена Павлова и Емил Марков, така и на младите им колеги от сливенската трупа Таня Йоргова и Августин Демерджиев. 

Щефан Фьогел споделя в разговор на българска земя, че идеята за пиесата е взел от една новина: Федералният президент на Германия е дал бъбрек на жена си. Авторът се запитал: Способен ли е той на това? Задал същия въпрос на съпругата и на приятелите си. Останалото било просто "занаят". И разказва за битките и проблемите в две приятелски семейства с ироничен поглед и приятелско намигане. Фьогел е автор с изключителна рефлективност към съвременността и предлага пиеса за живота ни днес - забързан, устремен към материалния успех и как го живеем, колко сме понякога жестоки в общуването, друг път - лекомислени, трети път неглижираме брачните отношения. Една тежка ситуация в семейството може да покаже какъв е характерът на човека срещу теб и какъв си ти, имаш ли право на живот в това партньорство. Идеята е, че трябва по-често да се вглеждаме в другия и категорично да сме готови да се жертваме за него в трудни, в жестоки моменти.

В тази постановка Албена Павлова и Емил Марков се завръщат след 30 години на сливенска сцена, където започва театралната им биография.

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 841

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 364

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 434

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1407

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 432

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ