07 Април 2020вторник16:49 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Социалистите внасят промени в НК заради случая в Сотиря

/ брой: 162

автор:Юлия Кулинска

visibility 991

БСП ще внесе конкретно предложение за законови изменения във връзка със случая в Сотиря, обяви Крум Зарков. "Случилото се разтресе всички ни. Няма закон, който е достатъчно строг за престъплението със 7-годишното дете. За съжаление ние действаме след събитията. БСП винаги е имала позиция. Тя е изразявана от предишни наши колеги. Янаки Стоилов написа между 2009-2010 г. закон, в който се казва, че съкратеното съдебно следствие не се прилага при престъпления, довели до умишлено причиняване на смърт и тежки телесни повреди. Това беше променено през 2010 г. с нови редакции", припомни Зарков. Има престъпления, за които това не трябва да се прилага, и това е едно от тях, категоричен е той. 

Случаят в Сотиря показва как Наказателният кодекс се видоизменя всеки път под силата на емоцията или на някое престъпление и това го прави неефективен, коментира той. Зарков напомни, че Министерството на правосъдието се е ангажирало, че ще има цялостна нова концепция за наказателната политика на България и тя трябваше да е готова до края на миналата година. Докато не се направи ясна стратегия за наказателната политика у нас и не се оформи наказателният закон по нея, само ще се констатират подобни зверства и политиците ще се надпреварват кой какво повече ще направи, но след това, обясни Зарков.

Боковирусът се развилня

автор:Велислава Дърева

visibility 1276

/ брой: 66

Датата

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 66

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 1207

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ