22 Септември 2019неделя20:15 ч.

Социалистите внасят промени в НК заради случая в Сотиря

/ брой: 162

автор:Юлия Кулинска

visibility 550

БСП ще внесе конкретно предложение за законови изменения във връзка със случая в Сотиря, обяви Крум Зарков. "Случилото се разтресе всички ни. Няма закон, който е достатъчно строг за престъплението със 7-годишното дете. За съжаление ние действаме след събитията. БСП винаги е имала позиция. Тя е изразявана от предишни наши колеги. Янаки Стоилов написа между 2009-2010 г. закон, в който се казва, че съкратеното съдебно следствие не се прилага при престъпления, довели до умишлено причиняване на смърт и тежки телесни повреди. Това беше променено през 2010 г. с нови редакции", припомни Зарков. Има престъпления, за които това не трябва да се прилага, и това е едно от тях, категоричен е той. 

Случаят в Сотиря показва как Наказателният кодекс се видоизменя всеки път под силата на емоцията или на някое престъпление и това го прави неефективен, коментира той. Зарков напомни, че Министерството на правосъдието се е ангажирало, че ще има цялостна нова концепция за наказателната политика на България и тя трябваше да е готова до края на миналата година. Докато не се направи ясна стратегия за наказателната политика у нас и не се оформи наказателният закон по нея, само ще се констатират подобни зверства и политиците ще се надпреварват кой какво повече ще направи, но след това, обясни Зарков.

23 мерки до 2023 г. обявява Мая Манолова на 23 септември

автор:Дума

visibility 42

Земетресение край Кърджали

автор:Дума

visibility 55

Няма пострадали българи при земетресението в Албания

автор:Дума

visibility 55

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 413

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 325

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 736

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 603

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 486

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 471

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ