09 Май 2021неделя14:34 ч.

ново:

Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата! Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата!

Няколко думи

Спасете живот!

/ брой: 70

автор:Велиана Христова

visibility 1545

Много искаме да живеем както преди - да ходим на работа, на гости, на концерт, да гоним слънце из парковете... Супер. Човекът е обществено животно и иска да общува със себеподобни, а не да седи затворен между кухнята и стаята. Но защо се налага шефовете на големите болници буквално да ни молят да си седим вкъщи (стр. 2), да потърпим още, защото иначе ще си спретнем в близките дни такава пакост, че на пачки ще ни возят към "Орландовци". Щото 9000 лекари в столицата няма как да спасят два милиона народ.

Принудени са докторите да ни го кажат, понеже в събота по пазарите се бяха юрнали едни тълпи - грабят, каквото видят, като че в пандиза са ги държали досега. В "Люлин" на цели тумби се наваляха един връз друг, потни, без маски, без ръкавици... А от продавачите се иска да спазват мерките - кому ще помогнат?

По пейките майки с колички нищят възбудено конспиративни теории как американците създали КОВИД-19 във Форт Детрик, а сега замитат следи и закрили там лабораторията. Така прочели в интернет. Пред входовете на панелките младежи на групи надуват музика. На улицата вчера през трима един бе с маска. А мнозинството седи вкъщи, мие и спиртосва ръце до екзема. Всуе, щото само един човек от тия по тържищата може да пусне заразата на стотици... 

Много приказки се изприказваха за гражданското общество. Само че гражданското поведение не е само съпротивата срещу нефелни стъпки на властта или удобно разрешеното плюене по опозицията. То е и осмисляне на това що е то животът в общество. Опираме до гражданската съвест.

Отговорното ни поведение може да спаси живот. Много животи. Това ни казаха вчера и директорите на големите болници. Те най-добре знаят какво говорят, защото са най-близко до болестта и защото от тях зависи здравето ни.

Срам ме хвана, като чух, че те щели да ни ръкопляскат в 21 ч., ако спазваме предписаните мерки и се опитаме да предпазим близките си и околните изобщо от опасния вирус. Може ли нормален човек да не разбере, че ни предстоят поне две тежки и опасни седмици и ние ще сме виновни, не лекарите, ако изпуснем коня в реката, от която връщане към нормалния ни живот няма.

Затова и ДУМА ви предупреждава всеки ден: стойте си вкъщи! Това не е най-страшното, сетете се за вица: кога ще ви се случи по цял ден да си работите на компютъра, да четете, да спите и да ядете, за да спасите човечеството?! И кога друг път кучето ви ще е доволно, че на улицата не само то, а и всички хора ходят с намордници?

А Борисов и Танева, вместо да инспектират шивачките в Твърдица, да отидат във "Филиповци" да убедят братята ни там да не се купчат по пейките и по тревите...

Губим милиони от липсата на руски туристи

автор:Дума

visibility 656

/ брой: 86

Фалшиви Великденски промоции

автор:Дума

visibility 524

/ брой: 86

Пандемията намали желанието за бизнес

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 86

Декларирането на доходи ни е отнело под 10 минути

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 86

Да помним цената на мира!

visibility 840

/ брой: 86

Внимание: Опасен труд!

автор:Ева Костова

visibility 528

/ брой: 86

Датата

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 86

Баня, СПА и провалени финали

автор:Деси Велева

visibility 1069

/ брой: 85

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ