02 Юни 2020вторник02:57 ч.

Спектакъл, посветен на Крикор Азарян

Ученици и приятели ще пеят и разказват спомени за режисьора на сцената на Народния

/ брой: 59

автор:Дума

visibility 878

Концерт-спектакъл в чест на режисьора проф. Крикор Азарян (1934-2009) ще се състои в навечерието на рождения му ден - 14 март, в Народния театър "Иван Вазов", организатор на проявата заедно с фондация "Проф. Крикор Азарян". На 15 март т.г. той щеше да навърши 77 години.
Двадесет и пет от най-големите имена на съвременния български театър ще излязат на сцената. Това са негови ученици и приятели. Те ще пеят, ще танцуват, ще разказват спомени за работата си с професора. На сцената ще има и неголям оркестър, който ще свири музика от негови представления - подбрана и аранжирана от Стефан Вълдобрев, който е и автор на по-голямата част от нея.
Неговият дух е в спектаклите му, които продължават да препълват театралните зали. Неговият дух е в неговите ученици, актьорите, с които е работил, приятелите, музикантите, публиката. Спектакълът е благотворителен, със средствата от продадените билети ще се постави началото на работата на Театрално ателие "Проф. Крикор Азарян", чиято основна цел ще бъде провеждането на уъркшопове с най-изявените му ученици и последователи - както режисьори, така и актьори.
В концерт-спектакъла, носещ името "Бележки по полетата", ще участват Албена Колева, Анастасия Ингилизова, Бойка Велкова, Валентин Танев, Васил Бинев, Деян Донков, Иван Ласкин, Иван Радоев, Камен Донев, Касиел Ноа Ашер, Койна Русева, Красимира Кузманова, Лилия Маравиля, Малин Кръстев, Мариус Куркински, Марин Янев, Меглена  Караламбова, Петър Попйорданов, Рени Врангова, Стефан Вълдобрев, Стефан Мавродиев, Стефка Янорова, Христо Мутафчиев, Яна Титова и музикантите Мишо Шишков-син, Юри Божинов, Борислав Бояджиев, Стефан Стойков, Атанас Хаджиев, Людмил Стойнев.
"В началото исках да науча студентите си как по-бързо да достигат до добри резултати. Винаги съм ги предупреждавал, че това е дълго тичане, маратон. И че никога няма финал. Докато сега все по-голямо внимание обръщам на изграждането им като личности, защото за един творец е важно да има и характер, да бъде ярка индивидуалност. Да, интуицията е велико нещо, въображението - също, но творецът трябва да има позиция в живота - казва Крикор Азарян. - Струва ми се, че в днешния прагматичен ден на човечеството нещо му липсва, това са безполезните неща. Много започнахме да говорим: "Каква е ползата?" Изкуството е едно от безполезните неща. Красивата лудост е от безполезните неща. Те са за невидимия свят на човека."
                                   
 

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ