25 Юли 2021неделя13:14 ч.

Специално звено ще разследва тежките ЖП инциденти

автор:Дума

visibility 346

Специално звено в Министерството на транспорта ще разследва тежките железопътни произшествия. Това реши парламентът с промените в Закона за жп транспорта, гласувани днес на второ четене. Спецзвеното ще получава доклади и информация от управителите на Железопътна инфраструктура и служителите на агенция "Железопътна администрация".
С промените се дава възможност на управителите на железопътните предприятия също за разследват произшествия и инциденти. Досега това правеше Изпълнителна агенцция "Железопътна администрация". Управителите, освен това, ще изготвят годишни доклади с данни за общите показатели за безопастност, свързани с жп произшествията.
Промените в закона са в съответствие с изискванията на европейската директива относно основните елементи на Системите за управление на безопасността.
С новите текстове се разграничават задълженията на отделните заинтересовани страни. Целта на евродирективата е да се гарантира, че всички инциденти и опасни събития се докладват, разследват и анализират, за да се вземат необходимите превантивни мерки.

Освободено е ръководството на БЕХ

автор:Дума

visibility 373

Очакват 2% годишна инфлация

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 140

Купуваме по-скъпи телевизори на изплащане

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 140

Новата COVID вълна вече е тук

автор:Дума

visibility 365

Италия въвежда зелени пропуски за ваксинирани

автор:Дума

visibility 321

Заев пожела на Албания успех по пътя към Евросъюза

автор:Дума

visibility 439

/ брой: 140

Последна въздишка

автор:Ина Михайлова

visibility 1551

/ брой: 140

Злодеите разстрелват поетите заради песните им

visibility 716

/ брой: 140

Федерализиране или разделяне на Украйна?

автор:Чавдар Добрев

visibility 518

/ брой: 140

Арогантност

автор:Деси Велева

visibility 483

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ