02 Юни 2020вторник04:59 ч.

Списъците на Борисов

/ брой: 42

автор:Станка Динева

visibility 1509

Купища списъци за назначения на коалиционни партньори във всички нива на властта задръствали бюрото на министър-председателят Бойко Борисов. Оплака се самият той: "Омръзна ми малки партии да носят списъци за назначения".
Редно е Борисов да не роптае, защото той си избра коалиционните партньори. Кога друг път Патриотичният фронт ще може да се уреди на видно място на чиновническата сергия. И това ще продължи до заветното "да" на 16-милиардния дълг. Нали заради него Валери Симеонов стана председател на временната комисия за контрол над енергетиката. Малко по-рано Красимир Каракачанов от ВМРО пък седна в зам.-председателското кресло до Цецка Цачева.
В Реформаторския блок работата е друга - трябва да бъдат удовлетворени властовите амбиции на 5 партии. Щения много, постове малко. Затова вече се ритали не само между политическите сили, но и вътре в тях. Дори имало членове на партия, които предлагали да бъде уволнено другарчето.
С голяма доза сигурност можем да допуснем, че до сряда, когато трябва да мине ратификацията на 16-те милиарда лева, разместване няма да има. Няма да стане и през следващите 3-4 месеца, защото толкова трябват за емитирането на нов дълг. След това може да станем свидетели на свободния полет на някои реформаторски тела.
АБВ също си откъсна парче от баничката на ГЕРБ. Не само защото Ивайло Калфин стана вице и социален министър - той, тъй да се каже, предаде европейски вид на личния състав на кабинета. Понеже за пустата енергийна комисия Кирил Цочев от АБВ и Валери Симеонов от ПФ се явили неотстъпчиви кандидати, Цочев светкавично зае престижното зам.-председател на парламента на мястото на Росица Янакиева, светла и памет.
Който плаща музиката, той я и поръчва, класи кръчмарска мъдрост. В описаната компания плащачът е един. Другите могат да продължат да правят списъци.
 

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ