03 Август 2020понеделник23:29 ч.

Списъците на Борисов

/ брой: 42

автор:Станка Динева

visibility 1623

Купища списъци за назначения на коалиционни партньори във всички нива на властта задръствали бюрото на министър-председателят Бойко Борисов. Оплака се самият той: "Омръзна ми малки партии да носят списъци за назначения".
Редно е Борисов да не роптае, защото той си избра коалиционните партньори. Кога друг път Патриотичният фронт ще може да се уреди на видно място на чиновническата сергия. И това ще продължи до заветното "да" на 16-милиардния дълг. Нали заради него Валери Симеонов стана председател на временната комисия за контрол над енергетиката. Малко по-рано Красимир Каракачанов от ВМРО пък седна в зам.-председателското кресло до Цецка Цачева.
В Реформаторския блок работата е друга - трябва да бъдат удовлетворени властовите амбиции на 5 партии. Щения много, постове малко. Затова вече се ритали не само между политическите сили, но и вътре в тях. Дори имало членове на партия, които предлагали да бъде уволнено другарчето.
С голяма доза сигурност можем да допуснем, че до сряда, когато трябва да мине ратификацията на 16-те милиарда лева, разместване няма да има. Няма да стане и през следващите 3-4 месеца, защото толкова трябват за емитирането на нов дълг. След това може да станем свидетели на свободния полет на някои реформаторски тела.
АБВ също си откъсна парче от баничката на ГЕРБ. Не само защото Ивайло Калфин стана вице и социален министър - той, тъй да се каже, предаде европейски вид на личния състав на кабинета. Понеже за пустата енергийна комисия Кирил Цочев от АБВ и Валери Симеонов от ПФ се явили неотстъпчиви кандидати, Цочев светкавично зае престижното зам.-председател на парламента на мястото на Росица Янакиева, светла и памет.
Който плаща музиката, той я и поръчва, класи кръчмарска мъдрост. В описаната компания плащачът е един. Другите могат да продължат да правят списъци.
 

Борисов радва администрацията с 30% скок на заплатите

автор:Дума

visibility 5

Търсят кой е записвал Борисов

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 147

Половината българи не одобряват Гешев

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 147

2 млн. по-малко чужди туристи у нас заради КОВИД

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 147

Всеки двадесети търговец е загубил 90% от приходите си

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 147

В АПИ още не знаят колко са опасните мантинели

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 147

Русия пуска ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 147

Помощник на Тръмп иска добри отношения с Русия

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 147

Берлин зове за твърда позиция спрямо Китай

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 147

Кратки новини

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 147

И Десети ноември няма да помогне

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 132

/ брой: 147

Защо властта мрази българската музика?

автор:Альона Нейкова

visibility 142

/ брой: 147

Датата

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 147

Ново време

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ