13 Юни 2021неделя07:55 ч.

Списъците на Борисов

/ брой: 42

автор:Станка Динева

visibility 1908

Купища списъци за назначения на коалиционни партньори във всички нива на властта задръствали бюрото на министър-председателят Бойко Борисов. Оплака се самият той: "Омръзна ми малки партии да носят списъци за назначения".
Редно е Борисов да не роптае, защото той си избра коалиционните партньори. Кога друг път Патриотичният фронт ще може да се уреди на видно място на чиновническата сергия. И това ще продължи до заветното "да" на 16-милиардния дълг. Нали заради него Валери Симеонов стана председател на временната комисия за контрол над енергетиката. Малко по-рано Красимир Каракачанов от ВМРО пък седна в зам.-председателското кресло до Цецка Цачева.
В Реформаторския блок работата е друга - трябва да бъдат удовлетворени властовите амбиции на 5 партии. Щения много, постове малко. Затова вече се ритали не само между политическите сили, но и вътре в тях. Дори имало членове на партия, които предлагали да бъде уволнено другарчето.
С голяма доза сигурност можем да допуснем, че до сряда, когато трябва да мине ратификацията на 16-те милиарда лева, разместване няма да има. Няма да стане и през следващите 3-4 месеца, защото толкова трябват за емитирането на нов дълг. След това може да станем свидетели на свободния полет на някои реформаторски тела.
АБВ също си откъсна парче от баничката на ГЕРБ. Не само защото Ивайло Калфин стана вице и социален министър - той, тъй да се каже, предаде европейски вид на личния състав на кабинета. Понеже за пустата енергийна комисия Кирил Цочев от АБВ и Валери Симеонов от ПФ се явили неотстъпчиви кандидати, Цочев светкавично зае престижното зам.-председател на парламента на мястото на Росица Янакиева, светла и памет.
Който плаща музиката, той я и поръчва, класи кръчмарска мъдрост. В описаната компания плащачът е един. Другите могат да продължат да правят списъци.
 

В пандемията българите са спрели да спестяват

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 110

Започва работа по закон за кооперирането

автор:Дума

visibility 502

/ брой: 110

Нови рокади под шапката на МЗХГ

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 110

Гърция модернизира граничната защита

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 110

Европарламентът гласи съд за Еврокомисията

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 110

Путин: Украйна в НАТО е червена линия за нас

автор:Дума

visibility 719

/ брой: 110

Кратки новини

автор:Дума

visibility 404

/ брой: 110

Преклонена главица...

автор:Валентин Георгиев

visibility 671

/ брой: 110

Поредната издънка

автор:Мая Йовановска

visibility 677

/ брой: 110

Босият президент или кой е Педро Кастийо

автор:Таня Глухчева

visibility 402

/ брой: 110

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ