19 Май 2021сряда05:04 ч.

Снимки ОИ "Старинен Пловдив"

"Старинен Пловдив" отбелязва 52 години от създаването си със събития за малки и големи

/ брой: 74

автор:Дума

visibility 512

Управление "Старинен Пловдив" е създадено на 1 април 1969 г. и за негов началник е назначен Атанас Кръстев. Името му се превръща в синоним за мащабен градеж, който възражда старинната градска част. Редица личности с разнообразни професии са отдали активния си път за каузата Старинен Пловдив. Знаците за памет от страна на екипа - наследник Общинския институт "Старинен Пловдив", ги има всяка година през април. Те са израз на благодарност към първите в градежа и вдъхновение за настоящите и бъдещи служители на института, научи ДУМА от Донка Налбантова, ръководител отдел "Културна политика и информационно обслужване" на ОИ "Старинен Пловдив".

52-рата годишнина се отбелязва със събития, които отдават почит към началото. На 1 април бе представена виртуалната изложба "Усмивка и спомени с Борис Димовски и Коста Форев" на страницата Plovdiv Old town/official/. На 3 април се състоя безплатен виртуален тур из къщата на Степан Хиндлиян. А на 16 април в Балабановата къща, в поредно партньорство с Асоциацията на мозаистите, ще се открие III издание на Международната изложба мозайка "Балкански мостове". С това събитие ще се отбележи и Световният ден за опазване на паметниците на културата. Връзката между културно-историческо наследство и екология ще се визуализира на 22 април, в Деня на Земята, чрез II част от съвместния проект с община Пловдив, Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив, и СНЦ "Зелени Балкани". А през последния уикенд - 24-25 април, ОИ "Старинен Пловдив" кани малчуганите в Малка базилика на екологична творилница на мозайки с материали за рециклиране. 

Всички присъствени събития ще се реализират, ако условията позволяват и при строго спазване на актуалните противоепидемични мерки в страната. Входът е свободен. Всички обекти на ОИ "Старинен Пловдив" са отворени с лятно работно време от 9 до 18 ч. и с достъп при спазване на противоепидемичните мерки. 

Започва проверка на Търговския регистър

автор:Дума

visibility 142

/ брой: 94

Марокански мигранти нахлуха в Испания

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 94

Москва даде обяснения за неприятелския списък

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 94

Израелската държава атакувана и от Ливан

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 94

Кратки новини

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 94

Гърди си с титла накичи

автор:Велиана Христова

visibility 142

/ брой: 94

През златната арка

автор:Славчо Кънчев

visibility 106

/ брой: 94

Жертви на модерната война

visibility 145

/ брой: 94

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ