03 Април 2020петък01:46 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Стига фашизъм!

/ брой: 49

автор:Велиана Христова

visibility 432

С всеки изминал ден, господа от ГЕРБ, лъсва политическата ви същност - че сте десни и антикомунисти е ясно, но че сте и фашисти народецът не бе очаквал. Поредното доказателство дойде вчера от Брегово. Новата власт от подопечни на Борисов кмет и общинари решила да върши много належаща "реформа" - да смени табелите на куп улици, понеже имената на Лиляна Димитрова, Вела Пеева, Митко Палаузов, Сергей Румянцев, Адалберт Антонов, ген. Владимир Заимов и Свилен Русев са... "загубили историческата си актуалност". Не исторически, а конюнктурни и политически са им мотивите. При това са в разрез с европейските ценности, на които уж се кланят господата, понеже в Европа свято пазят и улиците, и паметниците на дейците на Съпротивата срещу фашизма, да не говорим за Георги Димитров - него там го тачат като емблема на битката срещу фашизма. 

Едно време сталинистите са събаряли черкви, понеже били "опиум за народа". Лично съм участвала в борба за възстановяване на една черква в Санкт Петербург през 80-те години. Каква ирония - сега пък се бия за безпартийния ген. Заимов и за земеделеца поет Румянцев - някогашни жертви на фашизма у нас. Единият разстрелян 1942-а, другият отвлечен и удушен от терора 1925 г. А в управленската си програма г-н кметът обеща на бреговчни да оправи и разни разбити улици като "Роза Люксембург", "Ернст Телман", "Георги Димитров". Тях що са ги забравили в списъка на "загубилите актуалност"?! Що само главата на Вела Пеева ще я вземат втори път? Главорезите, осъдени от Народния съд, ги оневинихте още през 1996 г. Сега дойде време да обвинявате жертвите! Онези, които не се бореха за постове, а мряха за свобода и за идеали. Вярно, днес те хич не са актуални. В тия времена на омраза и алчност колко му е да възродите фашизма? А на българите какво им остава - сал една строфа от Сергей Румянцев:

"Душата ми, сиротна като скръбна чайка..."

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 32

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 64

ООН: Храните по света рязко са поевтинели

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 64

Замразяват кредитите на британците за три месеца

автор:Дума

visibility 47

Евросъюзът взе на мушка Унгария

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 64

Рекордна смъртност в САЩ за денонощие

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 64

КОВИД-19 е най-активен при 4 градуса

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 64

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 133

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 107

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 94

/ брой: 64

Честит рожден ден, ДУМА!

автор:Юрий Борисов

visibility 81

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ