02 Юни 2020вторник18:14 ч.

Стига страх!

/ брой: 139

автор:Светла Василева

visibility 1310

Брюксел ни размаха пръст заради условието за 5 години уседналост, наложено от българския парламент за покупка на земеделска земя от чужденци и властимащите от ГЕРБ светкавично сложиха наколенките. Зер, от метрополията ще вземат да спрат европаричките и какво ще правят тогава? Те нали на едните брюкселски субсидии разчитат за всичко. Заради тях искат и стоят във властта. И благодарение на тях все още успяват някак да удържат и потушават трупащото се напрежение в страната.
Чудно дали някога за нещо ще изправят превития си гръбнак и ще се възпротивят на чиновниците брюкселски? Ще се осмелят ли да кажат "не, не ни устройва", земята българска не е за продан урбулешката! Неслучайно в Конституцията ни е записано, че тя е "основно национално богатство, което се ползва с особена закрила на държавата и обществото" (чл. 21). Как може Унгария, Литва, Латвия, Словения, Словакия, Полша да бранят земята и националния си интерес до последно? И на тях им размахват пръст от Брюксел. И тях ги плашат със санкции, наказателни процедури и съд. Какво от това?
Има неща, които са безценни, свещени и не бива да бъдат нито продавани, нито предавани. Земята ни е плодородна и завещана преди повече от 1300 години от предците ни. В центъра сме на Балканите и сме най-бедната страна член на ЕС. Ще ни изкупят, преди първи петли да пропеят. Това е предпоставка за накърняване на териториалната цялост на държавата като един от белезите на формата на държавно устройство. От самата Еврокомисия признават, че известни ограничения имат смисъл, тъй като целят борба със спекулативните покупки. Защо тогава с лека ръка ГЕРБ внасят законопроект, който ще отмени условието за купуване на земя от чужденци? Стига страх! Поне веднъж кажете "не" и защитете националния интерес на България!   

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 737

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 358

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ