23 Октомври 2019сряда15:04 ч.

Стига страх!

/ брой: 139

автор:Светла Василева

visibility 1149

Брюксел ни размаха пръст заради условието за 5 години уседналост, наложено от българския парламент за покупка на земеделска земя от чужденци и властимащите от ГЕРБ светкавично сложиха наколенките. Зер, от метрополията ще вземат да спрат европаричките и какво ще правят тогава? Те нали на едните брюкселски субсидии разчитат за всичко. Заради тях искат и стоят във властта. И благодарение на тях все още успяват някак да удържат и потушават трупащото се напрежение в страната.
Чудно дали някога за нещо ще изправят превития си гръбнак и ще се възпротивят на чиновниците брюкселски? Ще се осмелят ли да кажат "не, не ни устройва", земята българска не е за продан урбулешката! Неслучайно в Конституцията ни е записано, че тя е "основно национално богатство, което се ползва с особена закрила на държавата и обществото" (чл. 21). Как може Унгария, Литва, Латвия, Словения, Словакия, Полша да бранят земята и националния си интерес до последно? И на тях им размахват пръст от Брюксел. И тях ги плашат със санкции, наказателни процедури и съд. Какво от това?
Има неща, които са безценни, свещени и не бива да бъдат нито продавани, нито предавани. Земята ни е плодородна и завещана преди повече от 1300 години от предците ни. В центъра сме на Балканите и сме най-бедната страна член на ЕС. Ще ни изкупят, преди първи петли да пропеят. Това е предпоставка за накърняване на териториалната цялост на държавата като един от белезите на формата на държавно устройство. От самата Еврокомисия признават, че известни ограничения имат смисъл, тъй като целят борба със спекулативните покупки. Защо тогава с лека ръка ГЕРБ внасят законопроект, който ще отмени условието за купуване на земя от чужденци? Стига страх! Поне веднъж кажете "не" и защитете националния интерес на България!   

Храните ще поскъпнат с над 5% догодина

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 203

Земеделците ще плащат повече за осигуровки

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 203

България отново с най-скъп ток в Европа

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 203

В бъдещия общински съвет ще работя с лице към хората

автор:Дума

visibility 91

Воля и сърце за добрите дела

visibility 202

/ брой: 203

Щрихи към един български патент

автор:Ева Костова

visibility 273

/ брой: 203

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ