10 Август 2020понеделник22:38 ч.

Стил "Калинка"

/ брой: 127

автор:Евгени Гаврилов

visibility 467

"Здравейте, приятели! За мое най-голямо съжаление, Пламен Младеновски заяви, че ще се оттегли от процедурата за избор на председател на КЕВР! Неговите мотиви са: наложеното мнение в обществото, че изборът ще бъде осъществен нагласено, а не на база неговите експертни качества!", проплака в социалните мрежи председателят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов.

Естествено, Николов не уточнява, че и той има доста голям принос за появилите се съмнения, че председателският пост в енергийния регулатор се гласи за конкретен човек. Именно по негова инициатива управляващото мнозинство намали изискванията за кандидатите - конкретно за стаж. Парламентарният енергиен шеф се оправда с необходимостта "да се разшири кръгът на кандидатите и да се даде път на младите". Преведено на герберски език, това означава, че в действие влиза управленският стил "Калинка". В интерес на истината, още при Царя бе създаден прецедент да се променят правилата за заемането на определена длъжност. Тогава от закона отпадна изискването за висше образование, за да си министър. Целта беше Васил Иванов-Лучано да стане министър на спорта. Само че сегашните властници прекалиха. Нямат спирка, като се започне от злополучната шефка на фонд "Земеделие" Калинка Илиева, та до днес.

Преди време на бял свят се появиха документи, от които става виден механизмът, по който се назначават хората в държавната администрация, той явно е в сила и сега. Административният секретар на ГЕРБ пуска справка до всички структури на партията, които трябва да заемат определени позиции. След като справката се попълва, тя се връща на министерствата, където се назначават въпросните хора. В мотивите за назначение на тези хора пише: "Член на ГЕРБ", "Партиен кадър на ГЕРБ", "Симпатизант на ГЕРБ" и други подобни. Няма служба без такова назачение.  Почти няма и случай, в който кандидат-калинка да оосъзнае и признае, че не е за тази работа. Само един Пламен Младеновски го направи.

Всеки втори иска предсрочен вот

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 152

ИЗПРАВЕНИ СМЕ ПРЕД ПОРЕДНОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 152

Протестиращите освободиха кръстовището пред СУ

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 152

Автобусните превозвачи поискаха по-нисък ДДС

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 152

Затварят хотели по морето

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 152

Любомир Дацов: С мерките правителството купува симпатии

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 152

Добивът на домати и пипер се срина

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 152

Масови протести след изборите в Беларус

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 152

Основателят на "Белите каски" е мамил Запада

автор:Дума

visibility 122

/ брой: 152

Кратки новини

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 152

Защо тероризмът вирее и в Африка

автор:Елиана Иванова

visibility 89

/ брой: 152

Протестен марш на пробудения дух

visibility 122

/ брой: 152

Анатомия на един протест

visibility 133

/ брой: 152

Датата

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 152

Живко Георгиев: Властта няма друг ход, освен оставка

автор:Дума

visibility 404

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ