15 Май 2021събота02:40 ч.

Стил "Калинка"

/ брой: 127

автор:Евгени Гаврилов

visibility 852

"Здравейте, приятели! За мое най-голямо съжаление, Пламен Младеновски заяви, че ще се оттегли от процедурата за избор на председател на КЕВР! Неговите мотиви са: наложеното мнение в обществото, че изборът ще бъде осъществен нагласено, а не на база неговите експертни качества!", проплака в социалните мрежи председателят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов.

Естествено, Николов не уточнява, че и той има доста голям принос за появилите се съмнения, че председателският пост в енергийния регулатор се гласи за конкретен човек. Именно по негова инициатива управляващото мнозинство намали изискванията за кандидатите - конкретно за стаж. Парламентарният енергиен шеф се оправда с необходимостта "да се разшири кръгът на кандидатите и да се даде път на младите". Преведено на герберски език, това означава, че в действие влиза управленският стил "Калинка". В интерес на истината, още при Царя бе създаден прецедент да се променят правилата за заемането на определена длъжност. Тогава от закона отпадна изискването за висше образование, за да си министър. Целта беше Васил Иванов-Лучано да стане министър на спорта. Само че сегашните властници прекалиха. Нямат спирка, като се започне от злополучната шефка на фонд "Земеделие" Калинка Илиева, та до днес.

Преди време на бял свят се появиха документи, от които става виден механизмът, по който се назначават хората в държавната администрация, той явно е в сила и сега. Административният секретар на ГЕРБ пуска справка до всички структури на партията, които трябва да заемат определени позиции. След като справката се попълва, тя се връща на министерствата, където се назначават въпросните хора. В мотивите за назначение на тези хора пише: "Член на ГЕРБ", "Партиен кадър на ГЕРБ", "Симпатизант на ГЕРБ" и други подобни. Няма служба без такова назачение.  Почти няма и случай, в който кандидат-калинка да оосъзнае и признае, че не е за тази работа. Само един Пламен Младеновски го направи.

НАП започва проверки на големите данъкоплатци

автор:Дума

visibility 401

Кабинетът освободи шефката на НАП

автор:Дума

visibility 369

България е първа по спад на емигрантските пари

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 91

Всеки четвърти e задлъжнял към банки

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 91

Гърция: Мигранти идват от България

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 91

Пенсионирани генерали се усъмниха в Байдън

автор:Дума

visibility 442

/ брой: 91

Израел планира операция в Газа

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 91

Уроците на Щастливеца

visibility 356

/ брой: 91

Ново Време

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 91

В чудния свят на маите

visibility 415

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ