20 Февруари 2020четвъртък21:21 ч.

Страх и безхаберие

/ брой: 245

автор:Валентин Георгиев

visibility 669

Държавата, забележете, щяла да гласува против увеличението на цената на водата в Перник, разбираме от приказките на регионалния министър Петя Аврамова. Самата тя дори можела да носи отговорност и била готова да си подаде оставката, ако Борисов я поиска. Логичен отбой по утъпканата "морална схема" на ГЕРБ за бягство след възникнал скандал. Причината - страх от създалото се обществено напрежение от водната криза. Тук обаче изскачат още маса въпросителни. 

Коя или по-скоро кой е "държавата" в случая? При положение, че друг държавен орган в лицето на КЕВР преди дни първоначално излезе с доклад, според който и при сушата в Перник неминуемо предстои поскъпване с 3 на сто. Това било залегнало в "инвестиционните планове" на ВиК дружеството отпреди 3 години. Звучи цинично, но в резултат на "изпълнението" на тези планове, или по-скоро въпреки тях, видяхме докъде я докараха. Няма и видими резултати, с които да се обоснове поскъпването. КЕВР, по думите на Аврамова, имала законово право да предлага и приема решения за промени в цените, но такива не били задължителни. За какво въобще ни е нужна тогава тази комисия? След като има друга паралелна "инстанция" свише, която по свое усмотрение, без да се съобразява с някакви си бизнес планове, казва последната си дума. 

По абсолютно същата логика същата тази "държава", за която говори госпожата, може да стопира и поголовното "традиционно" поскъпване в цялата страна. Не КЕВР, а Негово Величество Падишахът решава, защото държавата това е Той. У него са и ножът, и хлябът, а и водата, и въздухът. Той решава колко ще ядете, пиете и какъв въздух ще дишате, но това е друга тема.

Безхаберното отношение на правителството във ВиК сектора вече 10 години предопределя големи проблеми с водата в цялата страна. Разсипаната канализационна система, некадърните калинки във всички ВиК дружества, нищоправенето с поддръжката на язовирите логично ни тика към ситуация, за която Перник е само едно предупреждение. А опре ли ножът до кокал, тръгват оправданията "след дъжд качулка".

Румен Радев: Управляващите да се замислят

автор:Павлета Давидова

visibility 45

/ брой: 36

БАС в София: Спрете Луковмарш!

автор:Велиана Христова

visibility 44

/ брой: 36

Фандъкова забавила с година решението за винетките

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 36

Властта отложи влизането в чакалнята за еврото

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 36

Харчим 3 пъти повече за почивка в чужбина

автор:Дума

visibility 37

/ брой: 36

ГЕРБ променя нелегално данъци и акцизи

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 36

Германски неонацист уби деветима мигранти

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 36

Евролидерите обсъждат бюджета на ЕС

автор:Дума

visibility 38

/ брой: 36

Дипломатическа активност заради Сирия

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 36

Кратки новини

автор:Дума

visibility 36

/ брой: 36

Тъпанари*

автор:Ина Михайлова

visibility 70

/ брой: 36

Сагата с винетките

автор:Ростислава Иванова

visibility 35

/ брой: 36

Организираният хаос в поземлената реформа

visibility 38

/ брой: 36

Костенските ножари

автор:Михо Червенков

visibility 36

/ брой: 36

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ