18 Октомври 2019петък10:40 ч.

Страстите изборни

/ брой: 192

автор:Георги Георгиев

visibility 421

Ще бута ли Мая Манолова Паметника на Съветската армия, жужат от два дни социалните мрежи и сигурно ще пожужат още малко, докато дойде следващата "сензация". Не, няма да го бута. Нито ще го събаря, нито ще го затрупва с пръст, дори няма да го боядисва. Това е цел на други хора, които, ако бъдат допуснати до властта в общината, може и да се опитат да го направят. Акълът им е толкова. Друг е въпросът дали ще успеят. 

"Партенката" възбудила основно лявомислещи хора, тръгна от съботна публикация в електронното издание "Дневник", където в статия за участието на водещи кандидат-кметове (без Йорданка Фандъкова) в среща със студенти в аулата на СУ има следното изречение: "На въпроса за съдбата на Паметника на съветската армия всички кандидати бяха единодушни - да се махне. Само Бонев подчерта, че оправянето на тротоарите е по-спешна задача, а Манолова предложи да свика общински референдум за монумента." Така омесени императивното "да се махне" и обобщаващото "всички кандидати" създават представата, че подкрепеният от БСП кандидат за кмет също е за премахването на Паметника на Съветската армия, а идеята за референдум в този случай звучи проформа. 

Само че Мая Манолова не е казвала нищо подобно. На записа от срещата се чува ясно как тя отговаря на директния въпрос: "Аз предложих референдуми, това би могъл да бъде един от референдумите, които ще се организират. Нека хората решат, ако кажат, че те не искат този паметник - нека бъде премахнат, ако кажат, че го искат, нека остане. Не мисля, че кметът следва да взема решение по спорни въпроси, без да се е допитал до гражданите." Това е. Нито са "всички кандидати", нито са "единодушни".

Може да харесвате или не Манолова като кандидат за кмет, подкрепен от БСП. Ваша работа. Но бъдете разумни. Не се оставяйте да ви пързалят. Не помагайте на политическите си противници, не орете на чужда нива! Десните няма да дойдат да орат на вашата. 

ЕК иска да върнем 11 милиона лева за обхода на Габрово

автор:Дума

visibility 0

Масови жалби от лошо качество на водата

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 200

Може да загубим пари за магистрала "Струма"

автор:Дума

visibility 190

/ брой: 200

Лидерите на ЕС одобриха сделката за Брекзит

автор:Дума

visibility 151

Турция се съгласи на петдневно примирие в Сирия

автор:Дума

visibility 142

ЕС и Великобритания имат сделка за Брекзит

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 200

Румънската опозиция получи мандат

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 200

Датата

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 200

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ