17 Февруари 2020понеделник05:59 ч.

Страстите изборни

/ брой: 192

автор:Георги Георгиев

visibility 750

Ще бута ли Мая Манолова Паметника на Съветската армия, жужат от два дни социалните мрежи и сигурно ще пожужат още малко, докато дойде следващата "сензация". Не, няма да го бута. Нито ще го събаря, нито ще го затрупва с пръст, дори няма да го боядисва. Това е цел на други хора, които, ако бъдат допуснати до властта в общината, може и да се опитат да го направят. Акълът им е толкова. Друг е въпросът дали ще успеят. 

"Партенката" възбудила основно лявомислещи хора, тръгна от съботна публикация в електронното издание "Дневник", където в статия за участието на водещи кандидат-кметове (без Йорданка Фандъкова) в среща със студенти в аулата на СУ има следното изречение: "На въпроса за съдбата на Паметника на съветската армия всички кандидати бяха единодушни - да се махне. Само Бонев подчерта, че оправянето на тротоарите е по-спешна задача, а Манолова предложи да свика общински референдум за монумента." Така омесени императивното "да се махне" и обобщаващото "всички кандидати" създават представата, че подкрепеният от БСП кандидат за кмет също е за премахването на Паметника на Съветската армия, а идеята за референдум в този случай звучи проформа. 

Само че Мая Манолова не е казвала нищо подобно. На записа от срещата се чува ясно как тя отговаря на директния въпрос: "Аз предложих референдуми, това би могъл да бъде един от референдумите, които ще се организират. Нека хората решат, ако кажат, че те не искат този паметник - нека бъде премахнат, ако кажат, че го искат, нека остане. Не мисля, че кметът следва да взема решение по спорни въпроси, без да се е допитал до гражданите." Това е. Нито са "всички кандидати", нито са "единодушни".

Може да харесвате или не Манолова като кандидат за кмет, подкрепен от БСП. Ваша работа. Но бъдете разумни. Не се оставяйте да ви пързалят. Не помагайте на политическите си противници, не орете на чужда нива! Десните няма да дойдат да орат на вашата. 

БСП иска общината да чисти София

автор:Деси Велева

visibility 106

/ брой: 32

Два дни на протести в Благоевград

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 32

Започнаха районните конференции на БСП в София

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 32

Борисов отрича да знае за подслушването на президента

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 32

МВФ: Плоският данък увеличава неравенството в България

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 32

Инфлацията надхвърли 4% за пръв път от 7 г.

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 32

Забавяне на икономическия растеж до 3,5% в края на 2019 г.

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 32

Северна Македония разпусна парламента си

автор:Дума

visibility 46

Настъпление в Алепо под турско прикритие

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 32

Франция и Полша сблъскаха визиите си за Русия

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 32

Додик вещае разпад на БиХ до 10 години

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 32

Очакват ви 300 находки от дълбините на времето

автор:Велиана Христова

visibility 117

/ брой: 32

Другото мнение

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 32

Талантът на Дякона

автор:Лъчезар Еленков

visibility 106

/ брой: 32

Васил Левски - призваният

автор:Петра Ташева

visibility 96

/ брой: 32

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ