31 Май 2020неделя17:30 ч.

Свързват тръговските регистри в ЕС

Продажбата на фалшиви стоки е ощетила Евросъюза с почти 200 млрд. евро

/ брой: 47

автор:Дума

visibility 419

ЕК ще инициира свързването на търговските регистри на територията на целия Европейски съюз. Това обяви вчера Наталия Лазарова от Представителството на Европейската комисия у нас, която представи Акта за единния пазар. Всъщност той е стратегия за развитието на единния европейски пазар. Финансовата криза нанесе много тежки последици и елиминира постиженията на единния европейски пазар, чиято 20-годишнина от създаването ще бъде отбелязана през 2012 година.
В единния европейски пазар има 21 милиона предприятия, 99% от които са малки и средни. След създаването му през 1992 г. се откриха нови работни места за близо 3 милиона души. По време на кризата обаче този подем е заличен и близо 23 милиона души са без работа. Две години криза елиминираха 20 години фискална консолидация, заключи Лазарова. Огромен проблем за България е, че само 4% от малките и средни предприятия имат износ.
Преодоляването на липсата на достъп до финансиране е основен приоритет във връзка с малките и средни предприятия. ЕК има намерение да подобри достъпа до финансиране, обясни Лазарова. Предвижда се още да бъдат променени директивите за счетоводните стандарти и да се намали административната тежест.
Една от мерките е въвеждането на единен европейски патент, като целта е първите европейски патенти да се издадат до 2014 г. Голям проблем е фалшифицирането и пиратството - търговията с фалшиви стоки е ощетила ЕС с почти 200 млрд. евро през 2007 година, посочи експертът. По-смущаващо е, че една трета от европейците смятат, че няма нищо лошо в това, да се купуват фалшифицирани стоки. Фалшификаторите вече не се занимават само с парфюми и чанти, а вече са се насочили към опасни лекарства, играчки и храни. Затова в рамките на ЕС ще бъде създадена обсерватория срещу фалшифицирането и пиратството, която ще следи за стоките, като основната цел е - създаване на работни места в реалната икономика.

 

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 1320

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 524

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 100

Буря повреди Тадж Махал

автор:Дума

visibility 88

Гърция ще допуска чужденци от всички страни

автор:Дума

visibility 109

Принц Йоаким е заразен с коронавирус

автор:Дума

visibility 125

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 699

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1860

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ