14 Август 2020петък14:58 ч.

Д-р Бан Камуна извършва сложните процедури с лекота

Свръх окосмяването пречи на всички

Лазерната система Duetto MT-EVO ефективно решава проблема

автор:Дума

visibility 1909


Окосмяването и свръх окосмяването става все по-осезаем проблем при тийнейджърите от двата пола. И ако появата на първите косъмчета е повод за радост при момчетата, защото е признак, че скоро ще станат мъже, при момичетата подобно окосмяване е източник на неудобство и премахването им отнема много време.
"Повечето жени и мъже имат нежелани косми по лицето и тялото, някои повече от другите. Човекът всъщност е обхванат в около 5 милиона мънички космени фоликули. Те са разпределени по цялото тяло, с изключение на дланите на ръцете, ходилата на стъпалата и устните. Основните цели на космите са осигуряване на топлина и защита на кожата от UV лъчи и телесни замърсители", обяснява дерматологът от клиника Jewel Skin Бан Камуна.
Количеството на космите обикновено зависи от етническия произход и културата на хората. Някои жени имат прекомерна коса поради медицински състояния като хормонални дисбаланси (по-високи от нормалните нива на андрогенни хормони и тестостерон), синдром на поликистозни яйчници, синдром на Cushing и нарушения на надбъбречните жлези. Други причини са генетични разстройства или лекарства.
В наши дни обезкосмяването се търси не само от жените, но и от мъжете. Повечето господа не искат задължително всичките косми да бъдат премахнати, но се стремят поне да ги изтънят, особено на гърба и гърдите.

Стандартни методи

"Повечето мъже и жени са склонни да използват класическите методи за премахване на нежеланите им косми: кола маска, скубане, премахване с конец, бръснене или използване на кремове, които са краткосрочни решения за епилация. Това обаче може да създаде допълнителни проблеми, включително враснали косми, пъпки, инфекции, дразнене, изгаряния, порязвания и понякога кървене", отбелязва д-р Камуна.
Електролиза или термолиза може да доведе до трайно обезкосмяване, но процедурата отнема много време, тъй като малка площ се обработва на всеки няколко седмици. Неквалифицираното лечение крие риска от причиняване на белези и цикатрикси.

Съвременни технологии

Лазерите и интензивната пулсова светлина (IPL) са най-ефективните устройства за постоянно намаляване броя на космите. Светлинната енергия се абсорбира от космените фоликули под кожата, които се изтеглят към меланина в косъмния вал, и топлината се доставя до основата на вала, като подтиква клетъчният протеин на косата да се изражда, като по този начин предотвратява повторното растене на космите. Обаче, за да се осъществи успешно процесът, космите трябва да бъдат в растежната си фазата.
Д-р Бан Камуна разяснява, че лазерното премахване на космите е безопасно, независимо кои зони се третират, тъй като лазерните процедури използват нейонизираща енергия, която не преминава по-дълбоко от втория слой на кожата (дермата), където се намират космените фоликули.
Приетата минимална възраст за започване на лазерно обезкосмяване е 14 години, въпреки че повечето експерти препоръчват да се изчака, докато премине през пубертета, и ако е момиче - да е започнал менструалният цикъл. Момичетата трябва да са хормонално стабилни и не бива да имат медицински състояния като синдром на поликистозни яйчници (PCOS).
Важно е обаче да се осъзнае, че резултатите може да са временни от 14- до 17-годишна възраст, тъй като хормоните се променят толкова бързо, че могат да доведат до бързо растящи косми, дори след лазерна сесия за епилация. Въпреки че лечението ще премахне космите, които в момента растат, няма да засегне онези, която ще пораснат в седмиците или месеците след лечението. Вероятно ще са необходими повече сесии от обичайното, което води до по-високи разходи. След като хормоните се регулират и стабилизират, обикновено на възраст между 17 и 19 години, лечението е много по-ефективно и постоянно.

Най-ефективният лазер за епилация

Александрит е най-бързият от всички видове лазери и работи най-добре за третиране на по-големи участъци на тялото сред пациенти, които имат светла кожа. (Fitzpatrick кожа тип I-III). От друга страна, Nd:YAG - лазер с дълъг импулс, може да се използва безопасно при всички типове кожа, включително тъмна и с тен. "В Jewel Skin Clinic предлагаме  лазерната система Duetto MT - EVO, която е базирана на Александрит 755 nm и Nd:YAG 1064 nm лазерни вълни. В зависимост от цвета на кожата, имаме възможност да използваме синергичния ефект на двата лазера или всяка лазерна система поотделно. В рамките на шест до осем сесии, разположени на разстояние около 4 до 6 седмици, ще има намаляване броя на космите от 70 до 80 процента. За най-добри резултати се препоръчва поддържаща терапия, извършвана веднъж годишно в продължение на поне 24 месеца", уточни д-р Бан Камуна.
В днешно време търсенето на гладка кожа на тялото не е ограничено само за жените; повече мъже са склонни да премахват космите на гърдите, гърба и долните крайници. С новите постижения и наличието на постоянно усъвършенстващи се лазерни машини всеки трябва да се чувства комфортно в собственото си тяло.

Домашните ремонти ще намаляват данъците

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 155

Лаптопите най-търсени в кризата

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 155

Българите карат най-старите коли в Европа

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 155

59 на сто от хората правят застраховки по задължение

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 155

Израел възобновява полетите до България

автор:Дума

visibility 70

Франция изпраща военни в Крит

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 155

Помпео с антикитайска обиколка в Европа

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 155

Краткии новини

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 155

Ама кой щял да дойде, като се махне Борисов

visibility 683

/ брой: 155

Протестите са на народа

visibility 400

/ брой: 155

Ива Уорън: Футболът е не само страст, но и работа

автор:Мони Георгиев

visibility 184

/ брой: 155

Датата

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ