19 Октомври 2021вторник08:08 ч.

Така се прави!

/ брой: 138

автор:Валентин Георгиев

visibility 101

Скрит саботаж на дейността и политиката на МРРБ - така може да се нарече поведението на новоназначения (и вече уволнен) шеф на АПИ Апостол Минчев, позволил си своеволието да спре всички строителни дейности на ведомството "до второ нареждане". Добре, че министър Виолета Комитова е нащрек и действа, без да се церемони. Дали и доколко въпросният шеф е професионалист, вече няма значение. Както и обясненията му. Усилието на министерството е да бъдат намирани средства, за да не се спират строежи, а уволненият Минчев е сторил точно обратното, казва Комитова. Странното е, че скандалната заповед е издадена часове след среща между нея и ръководството на АПИ, като тя не е била уведомена за намеренията му.

Така се прави! Можем да си представим какво би се случило само след няколко дни, ако не бяха взети крути мерки. Недоволството по общините щеше да ескалира с бумерангов ефект върху служебния кабинет и президента. Както впрочем се случва заради друга сфера - здравеопазването. 

Скандалът между министър Стойчо Кацаров и уволнения шеф на "Пирогов" Асен Балтов ескалира на личностно ниво и премина в протести на лекари. Едва ли има нормален човек, който да не е наясно, че големият проблем е системен и е свързан с финансирането на болничните заведения, с необходимостта от премахване на статута им на търгашески дружества. Източването на здравната каса с фиктивни пациенти и фалшиви направления е повсеместна практика. Всеизвестна, не от вчера. Това обаче няма как да се "изчегърта" за ден-два и изисква законодателни промени от парламента. Една оставка в случая не решава нищо, а взаимните обвинения между министър и медици не говорят добре за самото управление. Което пък дава храна на такива като Борисов да тръбят как "всички видяха, че Кацаров лъже, а Радев го подкрепя и не го уволнява". Е, така не се прави, резултатът тук изглежда предизвестен.

Животът е поскъпнал с близо 5% за година

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 200

Столичното парно не може да плати борчовете си в срок

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 200

Туристите са били два пъти повече от миналата година

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 200

Без явен победител на вота в РС Македония

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 200

Румъния събра подписка за таван на цените

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 200

Кремъл: Русия търси партньори, не врагове

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 200

Изложба по повод 30 години от независимостта на Азербайджан

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 200

Майка или мащеха

автор:Евгени Гаврилов

visibility 55

/ брой: 200

Ще забравим ли какво избираме?

visibility 118

/ брой: 200

"Историята е скърцаща врата..."

автор:Елена Алекова

visibility 101

/ брой: 200

Прокуратурата като собственик

автор:Владимир Георгиев

visibility 106

/ брой: 200

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ