25 Октомври 2020неделя13:49 ч.

ПРЕМИЕРИ

Тъмните лабиринти на неказани думи в "Паякът"

/ брой: 36

автор:Светлана Панчева

visibility 1916

Това е авторски текст за театър на Димитър Димитров и Йордан Славейков, сформирали наскоро творческия екип "Б+", който отново съвместно те поставят на сцената. Другите участници в постановката са актьорите Пенко Господинов и Анастасия Лютова, Искра Петкова, която е направила сценографията и костюмите, и Александър Каланов и Йордан Борисов, автори на оригиналната музика.
В "Паякът" брат и сестра - сиамски близнаци, празнувайки рождения си ден, непосредствено преди операция по разделянето им, се впускат в тъмните лабиринти на неказани думи, забравени престъпления, неизживени любови и парадоксално различни желания за свобода. "Паякът" е протест срещу недостатъците в живота, ясен сигнал, че животът такъв, какъвто е, не ни задоволява, заявяват авторите-постановчици.
Запознали се случайно, Йордан Славейков и Димитър Димитров съвсем целенасочено откриват и разкриват жаждата си за различен вид театър и така се ражда творческото сдружение им "Б+". А всъщност Б+ е кръвна група. Кръвната група на създателите, но и кръвта като източник на сила и енергия, като жизнено необходима съставка. Мисията на "Б+" е да бъде кислородът в кръвта на изкуството, което предпочитаме, на каузите, в които вярваме, на целите, които сме си поставили. Сдружението е запазена марка за определен вкус - музикален, театрален, поетичен, драматургичен, визуален. Вкус, който е безкомпромисен в стремeжа си да търси, намира и осветлява нови по смисъла и желанието си за случване идеи. А писането на пиеса или пиеси е нашето желание да изживяваме много и различни животи, съзнавайки факта, че имаме само един, подчертават те. 

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 918

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 201

Протести в Полша

автор:Дума

visibility 0

Безредици в Рим

автор:Дума

visibility 69

Чехия регистрира 1000 смъртни случая за две седмици

автор:Дума

visibility 107

Туск: Борисов е в беда. Допусна грешки, но е демократ

автор:Дума

visibility 106

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 856

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1353

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 556

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ