23 Септември 2020сряда08:50 ч.

Нанси Николова

Акценти

"Тъпан бие, хоро се вие"

Международният конкурс за детска рисунка в Монтана отново очаква малки таланти от целия свят

/ брой: 15

автор:Дума

visibility 1925

Международният конкурс за детска рисунка на тема "Тъпан бие, хоро се вие", организиран от община Монтана, отново събира малки таланти. Той е съпътстващо събитие на Международните празници на духовите оркестри "Дико Илиев", които се провеждат в града на всеки две години. Малки художници от целия свят могат да изпращат рисунките си в общината (ул. "Извора" 1), до 1 април 2020 г.

Участниците ще се съревновават в две възрастови групи - между 7 и 11 г. и 12-15 г. Децата, които изпратят най-талантливите рисунки, изобразяващи духови оркестри, фолклорни музикални и танцови изпълнения, ще бъдат оценявани от професионално жури. Отличените ще получат статуетка на Дико-Илиевите празници, грамоти и материални награди от общината. Най-добрите рисунки ще бъдат показани в обща изложба в галерия "Кирил Петров" в Монтана през пролетта. Те ще бъдат включени към фонда на отдел "Детско изкуство" на Художествена галерия "Кирил Петров". Победителите в двете възрастови групи ще бъдат гости на Община Монтана по време на фестивала. 

Конкурсът "Тъпан бие, хоро се вие" е създаден преди 20 години отначало като като регионален. От 2006 г. той е международен. В предишните му издания са взели участие близо 14 000 деца от над 35 държави - Австралия, Египет, Италия, Индия, Кувейт, Молдова, Русия, САЩ, Хонконг, Казахстан, Норвегия, Холандия, Шри Ланка, Индонезия, Иран, Испания , Китай, Латвия, Русия, Полша, Португалия, Сърбия, Турция, Украйна, Филипините, Чехия и др. Включили са се млади художници от над 90 български селища.

Вижте днес снимките на творби на деца, наградени с първо място, в последните издания на конкурса. 

Пандемията лиши българския туризъм от 800 млн. евро

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 180

Ограничават водата в сиренето до 60 на сто

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 180

Властта се оправдава за спрени европари

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 180

БНБ и МФ безсилни пред скъпите банкомати

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 180

Нов случай на повторна зараза с COVID-19 в САЩ

автор:Дума

visibility 163

Ранени и разрушения при нов взрив в Ливан

автор:Дума

visibility 165

Прокурор предложи арест за неносене на маска в Гърция

автор:Дума

visibility 148

Три наши банки прали мръсни пари

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 180

На война срещу беззаконието

автор:Деси Велева

visibility 199

/ брой: 180

Презумпция за виновност

автор:Георги Георгиев

visibility 193

/ брой: 180

Училището е подготвено за КОВИД-19

visibility 137

/ брой: 180

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ