27 Май 2020сряда14:02 ч.

НИЕ ПАК СМЕ ТУК

Търсете ДУМА!

/ брой: 64

автор:Ивелин Николов

visibility 918

Мили хора,

Вече трийсет години ДУМА е част от нас. Част от всеки един читател, част от личността и душевността на всеки думаджия. Ние така наричаме себе си - всеки, докоснал се до всекидневното създаване на любимия вестник.

Това, което ни води в мислите и списването вече години наред, са трите жалона, завещани от основателя Стефан Продев - истина, професионализъм и страж на лявата идея.

ДУМА преживя и надживя какво ли не. И винаги е давала надежда за всички. Не винаги сме се справяли блестящо, но винаги сме били честни с читателите си.

Живееем в трудни дни, в които търсенето на добрата новина изглежда почти невъзможно. Ние не спираме да го правим. Вярвам в силата на всички ни, че с взаимопомощ, солидарност и човещина ще се справим с трагедията и болката. Както, с взаимно доверие и обич, думаджиите успяват да сътворят всеки нов брой на вестника и той да стигне до вас.

И сме сигурни, че и сега, и в дните след това, ще продължим заедно борбата за социалистическата ни мечта.

И, ако си позволя да перефразирам Учителя Продев: Когато най-тежкото отмине, търсете ДУМА! Тя ще ви съобщи за победата на доброто.

Ивелин НИКОЛОВ
Главен редактор (ноември 2008 - октомври 2011 и от ноември 2018)

Гърция отваря въздушните си граници

автор:Дума

visibility 123

Първа оставка в британското правителство

автор:Дума

visibility 235

На 1 юли Израел анексира палестински територии

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 98

Китай е удвоил делата срещу корупцията

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 98

МЕЛОДИЯТА

автор:Анжел Вагенщайн

visibility 334

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ