17 Април 2021събота14:14 ч.

Търсят се 120 лева

/ брой: 69

автор:Ева Костова

visibility 641

У съседите имаше скандал - от цялото семейство само бабата гласувала за ГЕРБ заради 120-те лева, обещани преди изборите за най-бедните пенсионери. Но изборите минаха и хиляди възрастни останаха излъгани за пореден път от правителството на Бойко Борисов. Телефоните на териториалните поделения на НОИ буквално прегряха заради обаждания на хората с най-ниски пенсии, които очакваха, че заедно с оскъдните парички за април ще получат и обещаната от държавата еднократна помощ от 120 лева за храна. За да бъде максимално удобно за всички, а не да се редят втори път на опашка, при това неваксинирани срещу вируса.

Плащането на пенсиите е по график от 7-о до 20-о число. Масово хората с пенсии от минималната (300 лева) до официалната линия на бедност (369 лева) обаче се оказаха неприятно изненадани, че въпросната помощ от 120 лева няма да се изплаща от НОИ, а от... Агенцията за социално подпомагане. Право на парите имат най-мизерстващите пенсионери, които са близо 400 000 - всеки пети пенсионер в страната. Хаосът с раздаването на парите за храна предстои - от АСП тепърва ще получат от НОИ списък с имената на тези пенсионери, които имат право на нея. А помощта се оказва изгубена в бумащини и бюрократични прехвърляния на топката между институциите. Ако някой не получи помощта в пощенската станция, от която обикновено си получава пенсията, трябва да се обърне към Дирекция "Социално подпомагане" по местоживеене за уточняване на актуалния му адрес, след което ще бъде включен в списъците. 

А всеки от излъганите баби и дядовци, които са се изкушили да пуснат гласа си на 4 април за ГЕРБ и заради 50-те лева на Бойко, вече горчиво съжалява заради 120-те лева. Колко ли още такива следизборни изненади ще поднесат ГЕРБ?

Чужденците се отказват масово от почивка у нас

автор:Дума

visibility 599

/ брой: 74

Само една от четири ябълки на пазара е българска

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 74

Тройно по-голям износ на вино

автор:Дума

visibility 330

/ брой: 74

БАБХ е спряла вноса на 1203 тона плодове, ядки и мед

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Ваксинационните паспорти

автор:Аида Паникян

visibility 464

/ брой: 74

Датата

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ