29 Октомври 2020четвъртък19:35 ч.

От редактора

Товарищ Бойко, вы большой ученый!

/ брой: 18

автор:Борис Данков

visibility 8447

Най-сетне се намери един достоен човек, който да назове истината и да я каже направо в очите на на премиера. Това стори художникът Владо Руменов, който в онзиденшното предаване на БНТ "Денят започва с култура" покрай темата за скандално повредените скулптури на Любомир Далчев в Русе засегна и въпроса за строителството на така наречения дворец на братята Асеневци по идея на Бойко Борисов:
 "Много се извинявам, но премиерът Борисов започва да се изживява като другаря Живков, който даваше навремето мъдри напътствия и ценни указания във всяка една област на човешкото развитие и науката - вметна В. Руменов, като уточни: - Премиерът Борисов може да разбира от разни работи, но от археология и история не може да разбира. Откъде накъде той ще дава мъдри напътствия и те ще се осъществяват... Дадена е една възстановка, която е чудовищна. И това е възложено на Националния исторически музей, което е абсурд, тъй като музеят не е строителна организация. Проектът се обсъжда от НИМ, а подобни проекти следва да се разглеждат от Националния институт за недвижимо културно наследство".
Да, но не - ще кажем ние на Владо Руменов. Защо пък премиерът да не разбира от история и археология? Както е известно, той разбира от строителство на магистрали, от футбол на малки вратички, от карате, от изграждане (и неизграждане) на "Южен поток"... Тогава защо пък да не разбира от реставрация на царски дворци?! Какво толкова има за разбиране, щом Божидар Димитров ще изгражда двореца, а Бойко Борисов ще реже лентата и накрая ще обере лаврите? Да не забравяме и немаловажния факт, че като премиер Борисов бе обявен от своя верен съдружник и приятел Вежди Рашидов (и от други свои предани фенове и фенки!) за "новия Стамболов" на България. Да припомним още на Владо Руменов, че преди време премиерът Бойко Борисов бе приет за... почетен член на Съюза на българските художници. Малко ли е? Не е никак малко. А както се пее в онази известна съветска песен: Товарищ Сталин (пардон товарищ Бойко), вы большой ученый! Е, има време и за "доктор хонорис кауза" на някой и друг университет...

Икономиката няма да издържи второ затваряне

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 206

Програмите за коронакризата са с ниска ефективност

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 206

Европарите ще са с 4,6 млрд. лв. по-малко

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 206

Външният дълг стигна 63,5% от БВП

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 206

Меркел: Зимата ще бъде тежка

автор:Дума

visibility 48

Полският президент отстъпва за абортите

автор:Дума

visibility 133

Мадрид се затваря за празниците

автор:Дума

visibility 118

Франция повиши нивото на готовност срещу тероризъм

автор:Дума

visibility 115

Датата

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ