30 Април 2024вторник17:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Три начина да познаете узряла ли е динята

/ брой: 155

автор:Дума

visibility 631

Категорично динята е плодът на лятото. Сочният плод, освен че ни дава нужната вода в жежките дни, примамва и със своята сладост, е полезен и като диуретик. Винаги обаче е проблемно да се определи, преди да бъде разрязана, дали една диня е узряла или не. Проблемът е в дебелата кора на плода. Сайтът "Актуално" предлага три способа да познаете кога една диня е узряла. 

Първо погледнете дръжката на плода. Ако той е добре узрял, тя трябва да е суха и спаружена. Ако динята все още е зелена, дръжката е свежа и зелена и са и нужни още няколко дни, за да узрее. 

Следващият добре известен начин е почукването по кората. Ако чуете глух звук, вероятно динята не е добре узряла. Звукът, който трябва да чуете, е чист и ясен. Той трябва да ви покаже, че вътрешността на динята е плътна и узряла. 

Също така можете да обърнете внимание на петната върху динята, съветват от "Актуално". Зрялата диня има зелен цвят и бели петна. Ако петната са жълтеникави, най-вероятно тя все още не е съвсем годна за ядене.

Фалшификации заради министерски пост

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 82

Българите намаляват и застаряват

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 82

Намаляват и браковете, и разводите

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 82

За 9 месеца нищо не е свършено по участъци 7 и 8 на "Хемус"

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 82

Пускането на терминала в Александруполис се отлага

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 82

Външният дълг надхвърли 44% от БВП

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 82

Терминал 3 на летището ще започне да се строи през 2026 г.

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 82

Педро Санчес остава на поста

автор:Дума

visibility 286

/ брой: 82

В Словения от кенчета правят планински заслони

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 82

Кипър е първенец по депортиране на мигранти

автор:Дума

visibility 293

/ брой: 82

Накратко

автор:Дума

visibility 276

/ брой: 82

Безчинствата на промяната

автор:Александър Симов

visibility 351

/ брой: 82

Медийна несвобода

автор:Йото Пацов

visibility 315

/ брой: 82

Недопустимо разделение в армията*

автор:Евгени Генов

visibility 274

/ брой: 82

Остава ли място за мир?

visibility 254

/ брой: 82

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ