24 Януари 2022понеделник01:01 ч.

ново:

Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България

Три пазарджишки села на протест срещу пясъчна кариера

/ брой: 190

автор:Дума

visibility 82

Жителите на пазарджишкото село Мирянци и съседните Синитево и Огняново отново излязоха на протест срещу кариерата за добив на пясък и чакъл в землището им, която освен това попада в две защитени зони от "Натура 2000". Според хората изкопните дейности са довели до разместване на земните пластове, напукване на къщите и пресъхване на кладенците, а мостът пропадал заради натоварените камиони. След 8 години дейност на кариерата те са убедени, че концесионният договор се нарушава и добивът на материали вече става извън позволената територия и дълбочина.

Собственикът на фирмата концесионер Ангел Кърджев твърди, че дейността му е абсолютно законна, а къщите се напуквали заради некачественото строителство. Той се оплака, че бил получил заплахи и е сигнализирал прокуратурата. Кърджев подозира, че искат да му отнемат бизнеса, и на свой ред обвини протестиращите, че са подставени лица на фирмата, която го заплашвала.

Преди месец жителите предизвикаха проверка, но институциите не излязоха с категорично становище на какво се дължи напукването на къщите: на добива на материали, на вибрациите от тежкотоварния трафик, на некачествено строителство на засегнатите сгради или на предишните две големи наводнения. Междуведомствена комисия в Пазарджик не установи и драстични нарушения в работата на концесионера.

 

 

 

Студ в Гърция: Температурите достигнаха -17 градуса

автор:Дума

visibility 188

Русия арестува хакери, издирвани в САЩ

автор:Дума

visibility 432

Сняг и минусови температури сковаха Северна Гърция

автор:Дума

visibility 432

Защо гласувахме в ООН за Истанбулската конвенция?

автор:Дума

visibility 1605

/ брой: 14

Диагнозата на думите

автор:Дума

visibility 582

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ