19 Май 2021сряда05:11 ч.

Красимир Коев

Тройно по-голям износ на вино

/ брой: 74

автор:Дума

visibility 867

Гроздето у нас през 2020 г. е прибрано на конкурентни цени с Франция и Германия. Това обяви инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното, пред "Блумбърг тв България". Колкото и странно да звучи на пръв поглед, причините за добрата година са именно ограниченията, наложени заради КОВИД-19. По думите на браншовия представител благодарение на това българските винопроизводители са успели да реализират своите продукции въпреки пандемичната обстановка. Това доведе до тройно по-голям износ за местно производство, твърди инж. Коев.

"По време на първия локдаун се получи така, че първите страни, които затвориха, бяха Франция, Испания и Италия - точно лидерите във винопроизводството. Пазарът на вино не прибегна до закупуването на производство от тези страни, от които традиционно се правеше в годините назад. Насочиха се големи партиди вино от България към търговските обекти", обясни Коев. Заради невъзможност да пласират продукцията си френските и немските винопроизводители са ползвали мярката "Кризисно дестилиране на вино"."Виното се дестилира, за да може впоследствие да се използва в производство на дезинфектанти. Нашите винопроизводители отхвърлиха мярката и успяха да реализат количествата вино, без да залежава", обясни браншовикът. Възможността да се пътува навън е ограничена, а това води до засилване на вътрешния туризъм, от което печели виненият туризъм.

Започва проверка на Търговския регистър

автор:Дума

visibility 142

/ брой: 94

Марокански мигранти нахлуха в Испания

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 94

Москва даде обяснения за неприятелския списък

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 94

Израелската държава атакувана и от Ливан

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 94

Кратки новини

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 94

Гърди си с титла накичи

автор:Велиана Христова

visibility 142

/ брой: 94

През златната арка

автор:Славчо Кънчев

visibility 106

/ брой: 94

Жертви на модерната война

visibility 145

/ брой: 94

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ