24 Януари 2022понеделник00:20 ч.

ново:

Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България

Няколко думи

Труден баланс

/ брой: 190

автор:Евгени Гаврилов

visibility 57

В София на 13 октомври ще бъде организиран национален митинг-шествие в защита на комплекса "Марица Изток" (вж. статията "Подготвят шествие в защита на комплекса "Марица Изток"). Този проблем е колкото важен и чувствителен, толкова сложен и многослоен. Евентуалното закриване на рудници и централи ще засегне поминъка на около 90 хиляди души от четири области - Стара Загора, Сливен, Ямбол и Хасково, които са заети пряко или обслужват комплекса, както и техните семейства, е едната основна теза около него. 

Според другата обаче след години отлагане тежките решения за въглищната енергетика вече трябва да бъдат взети. Мините и ТЕЦ-овете, в които работят хиляди хора, не могат да продължат както досега заради скъпите квоти от въглероден диоксид. За да могат няколко хиляди души да продължават да взимат огромни заплати, а синдикатите да прибират процент от тях като членски внос, всички българи трябва да плащат по-скъп ток. И предприятията също. Това логично прави икономиката неконкурентна и ограничава възможностите за повишаване на благосъстоянието на всички. Времето не може да спре. Задава се цайтнот, както казват в шахмата. Основният проблем и тук е, че обществото няма единна позиция. Съществуват колкото мнения, толкова и срокове, докогато въглищните централи трябва да спрат работа. А така всички ще бъдат губещи. Затова политиците, които трябва да направят труден баланс, са на ход.

 

 

 

Студ в Гърция: Температурите достигнаха -17 градуса

автор:Дума

visibility 188

Русия арестува хакери, издирвани в САЩ

автор:Дума

visibility 432

Сняг и минусови температури сковаха Северна Гърция

автор:Дума

visibility 432

Защо гласувахме в ООН за Истанбулската конвенция?

автор:Дума

visibility 1605

/ брой: 14

Диагнозата на думите

автор:Дума

visibility 582

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ