23 Януари 2020четвъртък04:49 ч.

Антония Маркова, певица:

Трябва да уловиш момента...

Случи се така, че избрах една практическа специалност - експерт съм по вина и производство на вино, но не изоставих пеенето

/ брой: 148

автор:Георги Аргиров

visibility 1882

Антония МАРКОВА е поппевица, родена в Пловдив на 9 юли 1985 г. Завършила е Университета за хранително-вкусова промишленост в родния си град, специалност "Инженер-технолог на виното и млечните продукти", като обучението й по тази специалност е било изцяло на френски език. Успоредно с това Антония е завършила и следдипломна квалификация по поп и джаз пеене в Академията за танцово, музикално и изобразително изкуство в Пловдив. Участничка е в редица телевизионни музикални формати като "Мюзик Айдъл" и "Гласът на България".

" Със събраните средства от благотворителния ми концерт в Пловдив ще направя дарение на дома "Олга Скобелева" в града за построяване на детска площадка за деца с увреждания "

- Кога и кой ви насочи към музиката и пеенето? Наследствена дарба ли имате или сама сте го избрала?
- Никой от моите близки не се е занимавал професионално с пеене или музика. Аз сама избрах да пея. Естествено, моите родители ме подкрепиха.
- Кои са първите ви "музикални и певчески" учители?
- От малка съм участничка в певчески групи в училищата, в които съм учила. Посещавала съм и школи по пеене. На 13-14 години за първи път се качих самостоятелно на сцената. И така до днес. Учила съм при Петър Салчев - джазмен, който ми беше преподавател в Академията. 
- Зная, че сте завършила Университета по хранително-вкусова промишленост и сте експерт по вина и винопроизводство. Какво ви накара да следвате точно тази специалност?
- Не сте единственият, който ми задава този въпрос. В седми-осми клас бях изправена пред голямата дилема дали да избера музикално образование и кариера или да се насоча към нещо друго. Прецених, че човек, който има някаква дарба, без да прозвучи нескромно, е по-добре да учи нещо друго. А дарбата може да се доусъвършенства. Така избрах едно образование, но не изоставих и пеенето. Така че сега съм дипломиран инженер-технолог и поппевица. Винаги ще има нужда от напитки и храна, съчетани с добра музика и приятна компания.
- Пречеше ли едното на другото?
- Не, в повечето случаи си помагаха. Успявах да се явявям на различни музикални конкурси, от които се връщах с награди.  През 2003 г. спечелих конкурс на Алианс франсес за френска песен. След като завоювах първото място, имах щастието да представям България на световен музикален конкурс в Хърватия. Там спечелих второ място. Така че едното не е пречело на другото, а тъкмо обратното.
- Защо избахте точно попмузиката, а не друг музикален стил?
- Тази музика почувстах най-силно със сърцето си. От друга страна обаче аз съм човек, който обича да експериментира.
- Вие сте една от участничките в телевизионните музикални формати "Мюзик айдъл" и "Гласът на България". Какво си спомняте от тези участия?
- Ами емоциите, удоволствието и популярността, която последва от тях. В "Мюзик айдъл 2" минах музикалните кастинги, но отпаднах след театралните. В "Гласът на България" отпаднах след "музикалните дуели".
- Според вас има ли полза от подобни музикални формати? През последните години те станаха многобройни.
- Стара истина е, че няма лоша реклама. Изявата в телевизионен формат е шанс за старт или по-голям старт за кариера - музикална или друга. От самите участници зависи как и доколко ще успеят. Особено след като приключат участието си в подобен род предавания.
- На вас помогнаха ли ви в по-нататъшната кариера?
- След моето участие в "Мюзик айдъл" 2 бях забелязана от композитора Димитър Гетов, който тогава работеше към Представителния ансамбъл на въоръжените сили на Република България. Покани ме на разговор, убеди ме да се явя на конкурс за работа в ансамбъла, явих се и вече няколко години имам удоволствието да работя с толкова именити колеги.
 - Как общувате с певци от ранга на Орлин Горанов, Райко Кирилов, Маргарита Хранова, и певици от по-новото поколение като Валерия Стоилкова, Вероника Пенчева?
- Много добре. В ансамбъла има сплав между опит и младост.
- Как се разбирате с вашите ръководители? В пресата се чуха слухове за ваши проблеми с един от ръководителите на Националната гвардейска част?
- Имаше статия в жълтата преса за проблеми с ръководителя на Националната гвардейска част полк. Боян Ставрев. Искам да съм пределно ясна - НИЩО от това не е вярно! Полк. Ставрев дори ми помогна с организацията на концерта в Пловдив. Така направи, че желаещите да посетят концерта ми и да ме подкрепят в начинанието да имат възможността да ползват специално организиран транспорт за събитието.
- Разкажете нещо повече за концерта, който организирахте на 20 юни в Пловдив - поводът, участниците. Споменахте и за благотворителна кауза, разкажете за нея.
- Това е моя стара мечта - да направя самостоятелен концерт, организиран от мен! Благодаря на хората, които ми помогнаха да го реализирам. Концертът имаше благотворителен характер. Със събраните средства ще направя дарение на дома "Олга Скобелева"в Пловдив за изграждане на детска площадка за деца с увреждания.
- Има ли нещо общо между хубавото вино, хубавата песен и хубавата жена?
- Думата хубаво! А и има ли нещо по-красиво от това, да си с красива жена на чаша вино, а край вас да се пеят красиви песни!

Парламентът пак промени правилата за търговия с горива

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 15

Сърбия иска да ни помага с техника и заварчици за "Турски поток"

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 15

Пакетът "Мобилност" все по-близо до влизане в сила

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 15

Искат подпомагане за тютюна и след 2021 г.

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 15

Дефицит на демокрация по света

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 15

Русия с кабинет на приемствеността

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 15

Гърция избра жена за президент

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 15

Доблестта се наказва със смърт!

автор:Христо Георгиев

visibility 113

/ брой: 15

"Тъпан бие, хоро се вие"

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 15

Окончателното решение на руския въпрос

автор:Георги Георгиев

visibility 121

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ