15 Септември 2019неделя22:03 ч.

Антония Маркова, певица:

Трябва да уловиш момента...

Случи се така, че избрах една практическа специалност - експерт съм по вина и производство на вино, но не изоставих пеенето

/ брой: 148

автор:Георги Аргиров

visibility 1692

Антония МАРКОВА е поппевица, родена в Пловдив на 9 юли 1985 г. Завършила е Университета за хранително-вкусова промишленост в родния си град, специалност "Инженер-технолог на виното и млечните продукти", като обучението й по тази специалност е било изцяло на френски език. Успоредно с това Антония е завършила и следдипломна квалификация по поп и джаз пеене в Академията за танцово, музикално и изобразително изкуство в Пловдив. Участничка е в редица телевизионни музикални формати като "Мюзик Айдъл" и "Гласът на България".

" Със събраните средства от благотворителния ми концерт в Пловдив ще направя дарение на дома "Олга Скобелева" в града за построяване на детска площадка за деца с увреждания "

- Кога и кой ви насочи към музиката и пеенето? Наследствена дарба ли имате или сама сте го избрала?
- Никой от моите близки не се е занимавал професионално с пеене или музика. Аз сама избрах да пея. Естествено, моите родители ме подкрепиха.
- Кои са първите ви "музикални и певчески" учители?
- От малка съм участничка в певчески групи в училищата, в които съм учила. Посещавала съм и школи по пеене. На 13-14 години за първи път се качих самостоятелно на сцената. И така до днес. Учила съм при Петър Салчев - джазмен, който ми беше преподавател в Академията. 
- Зная, че сте завършила Университета по хранително-вкусова промишленост и сте експерт по вина и винопроизводство. Какво ви накара да следвате точно тази специалност?
- Не сте единственият, който ми задава този въпрос. В седми-осми клас бях изправена пред голямата дилема дали да избера музикално образование и кариера или да се насоча към нещо друго. Прецених, че човек, който има някаква дарба, без да прозвучи нескромно, е по-добре да учи нещо друго. А дарбата може да се доусъвършенства. Така избрах едно образование, но не изоставих и пеенето. Така че сега съм дипломиран инженер-технолог и поппевица. Винаги ще има нужда от напитки и храна, съчетани с добра музика и приятна компания.
- Пречеше ли едното на другото?
- Не, в повечето случаи си помагаха. Успявах да се явявям на различни музикални конкурси, от които се връщах с награди.  През 2003 г. спечелих конкурс на Алианс франсес за френска песен. След като завоювах първото място, имах щастието да представям България на световен музикален конкурс в Хърватия. Там спечелих второ място. Така че едното не е пречело на другото, а тъкмо обратното.
- Защо избахте точно попмузиката, а не друг музикален стил?
- Тази музика почувстах най-силно със сърцето си. От друга страна обаче аз съм човек, който обича да експериментира.
- Вие сте една от участничките в телевизионните музикални формати "Мюзик айдъл" и "Гласът на България". Какво си спомняте от тези участия?
- Ами емоциите, удоволствието и популярността, която последва от тях. В "Мюзик айдъл 2" минах музикалните кастинги, но отпаднах след театралните. В "Гласът на България" отпаднах след "музикалните дуели".
- Според вас има ли полза от подобни музикални формати? През последните години те станаха многобройни.
- Стара истина е, че няма лоша реклама. Изявата в телевизионен формат е шанс за старт или по-голям старт за кариера - музикална или друга. От самите участници зависи как и доколко ще успеят. Особено след като приключат участието си в подобен род предавания.
- На вас помогнаха ли ви в по-нататъшната кариера?
- След моето участие в "Мюзик айдъл" 2 бях забелязана от композитора Димитър Гетов, който тогава работеше към Представителния ансамбъл на въоръжените сили на Република България. Покани ме на разговор, убеди ме да се явя на конкурс за работа в ансамбъла, явих се и вече няколко години имам удоволствието да работя с толкова именити колеги.
 - Как общувате с певци от ранга на Орлин Горанов, Райко Кирилов, Маргарита Хранова, и певици от по-новото поколение като Валерия Стоилкова, Вероника Пенчева?
- Много добре. В ансамбъла има сплав между опит и младост.
- Как се разбирате с вашите ръководители? В пресата се чуха слухове за ваши проблеми с един от ръководителите на Националната гвардейска част?
- Имаше статия в жълтата преса за проблеми с ръководителя на Националната гвардейска част полк. Боян Ставрев. Искам да съм пределно ясна - НИЩО от това не е вярно! Полк. Ставрев дори ми помогна с организацията на концерта в Пловдив. Така направи, че желаещите да посетят концерта ми и да ме подкрепят в начинанието да имат възможността да ползват специално организиран транспорт за събитието.
- Разкажете нещо повече за концерта, който организирахте на 20 юни в Пловдив - поводът, участниците. Споменахте и за благотворителна кауза, разкажете за нея.
- Това е моя стара мечта - да направя самостоятелен концерт, организиран от мен! Благодаря на хората, които ми помогнаха да го реализирам. Концертът имаше благотворителен характер. Със събраните средства ще направя дарение на дома "Олга Скобелева"в Пловдив за изграждане на детска площадка за деца с увреждания.
- Има ли нещо общо между хубавото вино, хубавата песен и хубавата жена?
- Думата хубаво! А и има ли нещо по-красиво от това, да си с красива жена на чаша вино, а край вас да се пеят красиви песни!

Манолова иска ревизия за отпадъците в София

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 177

Анелия Клисарова е кандидатът на БСП във Варна

автор:Павлета Давидова

visibility 88

/ брой: 177

Корнелия Нинова: ГЕРБ ги е страх от нас

автор:Павлета Давидова

visibility 93

/ брой: 177

Българите са най-недоволни от работата си

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 177

Обмислят енергиен данък за авиокомпаниите

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 177

Пускат юбилейна монета за БАН

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 177

Национализират "Дунарит"

автор:Дума

visibility 48

/ брой: 177

Джонсън не бил вярвал в Брекзит

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 177

Йеменски бунтовници атакуваха саудитски рафинерии с дронове

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 177

В САЩ нарочиха Корбин за човек на Русия и Иран

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 177

Киев подготвя спорни предложения за Донбас

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 177

Малко ученици и учители, много промени за първия звънец

автор:Деси Велева

visibility 83

/ брой: 177

Лов на вещици

visibility 90

/ брой: 177

Медийна солидарност

автор:Павлета Давидова

visibility 80

/ брой: 177

Вечер на мъдрост и духовност

автор:Трифон Митев

visibility 59

/ брой: 177

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ