18 Май 2021вторник11:11 ч.

Цинично е

/ брой: 62

автор:Велиана Христова

visibility 522

Статутът на болниците като търговски дружества, за чиято отмяна в ГЕРБ не щат и да чуят, дава нови плодове насред пандемията. Точно сега, когато лечебните заведения са претъпкани с болни от КОВИД-19 и се връзват на фльонга, за да спасяват хората, здравното министерство пусна... конкурсите за директори на болниците с над 50% държавно участие в цялата страна. На места вече има назначени директори, на други тепърва се подават документи. Правилото било да се преизбират досегашните шефове. Тъй ли? Преизбират се, ако са угодни на властта, другите - треперете, ако не сте с нас!

Вместо да се занимават с влошаващите се  проблеми от пандемията, кандидатите за директори пишат управленски концепции! Сагата започна от октомври м.г., когато по Закона за публичните предприятия министерствата започнаха да обявяват конкурси за шефове и ръководства на фирмите. Тъкмо сега, от февруари насам, стахановски се активира Министерството на здравеопазването със серия конкурси за големите болници, пардон - фирми. Такъв им бил срокът по закона. МЗ избира директор, представител на държавата в болничните бордове и управител. "Независим" член в бордовете ще бъде избиран от Агенцията за публичните предприятия. Законът за висшето образование, в който има правила и за университетските болници, ряпа да яде. 

Дните на това правителство са преброени, но свои хора то ще остави на възлови позиции. Досегашният депутат от ВМРО и кандидат за новия парламент д-р Калин Поповски например, вече е представител на държавата в Съвета на директорите на УМБАЛ "Св. Георги Странски" в Плевен. Че се и хвалят с това.

А междувременно и без това ошашавените от наплива на пациенти лекари и сестри по болниците не смеят да гъкнат за проблемите в отделенията, да не подлеят вода на сегашните си шефове. Много удобно - хем свои хора, хем системата си трае за безобразието, докарано от властта. И слухове - бол, понеже в разрез със законите няма информация дори за това кои са кандидатите в конкурса. Накрая - избрани, и толкоз! Цинично е да залагаш живота и здравето на хората в името на собствената си власт.

Борисов пуснал службите в отпуск до септември

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 93

В МВР си затваряли очите за купен вот

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 93

Говорителят на кабинета: Няма да спрем дотук за ББР

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 93

Задава се ново поскъпване на олиото

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 93

300 евро е глобата за шофиране без маска в Гърция

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 93

Токът на борсата - най-скъп от пет месеца

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 93

Левите и независимите печелят в Чили

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 93

Израел удари 35 военни цели в Газа

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 93

НАТО отработвала удари срещу Беларус и Русия

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 93

Кратки новини

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 93

Всеки на власт - под лупа!

автор:Валентин Георгиев

visibility 227

/ брой: 93

Бруталното изопачаване на историята

visibility 348

/ брой: 93

Датата

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 93

Трудната съдба на един велик паметник

автор:Велиана Христова

visibility 582

/ брой: 92

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ