29 Ноември 2021понеделник02:24 ч.

Снимка Иван Дончев

"Цветята" на Теодора Иванова-Додо с премиера в Театър "София"

/ брой: 199

автор:Дума

visibility 141

Симона Халачева, Неда Спасова, Росен Белов и Стефан Додуров ще изиграят на 20 и 21 октомври от 19 ч. премиерно спектакъла "Цветята" по текст на Теодора Иванова-Додо, победителка в Шестия явен конкурс на Театър "София" за написване на нова българска пиеса, научи ДУМА от Ивелина Сиракова, пиар специалист.
"Додо казва, че това не е пиеса за любовта, знаейки, че е пиеса за любовта, защото разглежда тази любов, която е неосъществена, в която непрекъснато има среща и разминаване, обяснява режисьорът Калин Ангелов. Цялата работа тръгва от една двойка - Симона Халачева и Стефан Додуров, която има любовни взаимоотношения. Проследяваме разминаването на тази двойка с още едни персонажи: мъж - Росен Белов, и жена - Неда Спасова. Така се оформят любовни триъгълници, които са конфликтните зони на текста. Става въпрос за това, че са в брак и с единия мъж, и с другия мъж, но е избегнат всякакъв вид битов семеен скандал. Конфликтът се движи на съвсем друго ниво, чисто емоционално, и това е новаторско от гледна точка на драматургичния похват на автора."
Режисьорът хвърля поглед на тези разминавания и чрез най-съвременните и най-актуалните теории на астрофизиката за мултивселената. Тези теории са свързани с идеята за паралелни светове и различни времепространства, в които човешките проекции съществуват паралелно и от тази гледна точка при тях идва разминаването, което се римува с действителността, описана в пиесата на Додо. Защото при нея героите сами изграждат реалности, които често не се припокриват.
Точно тук се намесват персонажите на Росен Белов и Неда Спасова. Той има задачата по научно-физичен начин, а тя - по поетичен, да направят връзки към сюжета.
"Темата е универсална и вероятно всеки би припознал себе си в историята на тези четирима персонажи", обобщава Калин Ангелов. Освен него, в творческия екип влизат Никола Налбантов - сценография, Калин Терзийски - музика, и астрофизикът Владимир Божилов, който е консултант на представлението.
 

 

 

 

 

Радев свиква парламента на 3 декември

автор:Дума

visibility 5

БСП иска нормални отношения на България с Русия

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 229

Минималната пенсия става 420 лева

автор:Аида Ованес

visibility 383

/ брой: 229

Трупат се още сигнали за свалянето на Гешев

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 229

Топлофикациите искат 50% по-скъпо парно

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 229

Бюджет 2022 готов най-късно до края на януари

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 229

Над 60% от стопанствата са изчезнали за 10 години

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 229

Данъчните връщат до 1350 лв. за три деца

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 229

Новият КОВИД-вариант вече е в Европа

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 229

Байдън против нови санкции срещу "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 229

Ердоган търси виновни за кризата

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 229

САЩ с натиск към Иран

автор:Дума

visibility 256

/ брой: 229

Дотук добре

автор:Таня Джаджева

visibility 276

/ брой: 229

Постигнахме съгласие за енергетика в полза на хората

автор:Нора Стоичкова

visibility 393

/ брой: 229

КОВИД-19 превзе и болничните

автор:Аида Паникян

visibility 305

/ брой: 229

Предизборният пиар - война без правила

автор:Юлия Кулинска

visibility 515

/ брой: 229

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ