13 Април 2021вторник14:28 ч.

Неков:

Училищата и университетите да въведат часове по предприемачество

Най-младият евродепутат-социалист представи възможностите пред младежите в рамките на програмата „Еразъм+“ на форум в Пловдив

автор:Дума

visibility 2813

Обучението по предприемачество трябва да бъде включено в учебното съдържание в основното, професионалното и висшето образование. Това заяви най-младият евродепутат-социалист Момчил Неков по време на дискусия на тема "Овластяване на младите хора в политическите процеси", организирана от Националния младежки форум в Пловдив. "За тази цел следва да се насърчи сътрудничеството и диалогът между бизнеса, образователния сектор и младежките и студентски организации, с цел да се разработят учебни програми, които да въоръжат младите с необходимите умения", заяви той. Според него изграждането на предприемачески умения сред младите от най-ранна възраст е от първостепенно значение за справяне с младежката безработица. "Не трябва да забравяме, че един от най-важните източници на работни места в ЕС са малките и средните предприятия", категоричен бе Неков. "Обучението по предприемачество е сред инвестициите, които могат да имат най-висока възвращаемост за Европа. Изследванията показват, че при учениците, преминали обучение по предприемачество, вероятността да създадат предприятие на по-късен етап от живота си е от 3 до 6 пъти по-голяма, отколкото при тези, които не са преминали такова обучение", допълни той. Неков коментира и възможностите пред младежите и младежките организации в рамките на програмата "Еразъм+". За периода 2014-2020 г. тя има заложен бюджет от 14,7 млрд. евро и ще даде възможност на над 4 милиона европейци да учат, да придобият трудов опит и да работят като доброволци в чужбина. На този етап обаче все още прекалено малко младежи се възползват от възможностите, които им се предоставят по програмата.

Радев свиква Народното събрание на 15 април

автор:Дума

visibility 116

COVID-19: Продължава спадът на настанените в болница

автор:Дума

visibility 111

Най-висока смъртност у нас от един век

автор:Дума

visibility 416

/ брой: 71

Над 40% срив в приходите на хотелиерите

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 71

Бизнесът очаква 15,5% спад на инвестициите в промишлеността

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 71

Авиацията поиска от парите за концесията на летището

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 71

"Български пощи" алармират за нова измама

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 71

Искат оставката на Шарл Мишел заради "Дивангейт"

автор:Дума

visibility 88

Израел с диверсия в ирански ядрен обект

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 71

Сърбия разтревожена от база на Косово

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 71

Възходът на Остап Бендер

автор:Велиана Христова

visibility 337

/ брой: 71

С обич за сънародниците ни в чужбина

visibility 175

/ брой: 71

Тотю Бакалов на 94 години!

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 71

Датата

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ