03 Април 2020петък01:49 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Актуално

Училище за родители

/ брой: 58

автор:Деси Велева

visibility 92

В необичайни и кризисни ситуации лъсват много истини, които иначе остават скрити от погледите на външните за дадена общност или система хора. Тези дни много родители видяха децата си в малко по-различна светлина с помощта на виртуалното обучение. Онлайн класната стая, която събра учители и ученици в първи опити да се осъществи обучение чрез мрежата, нанесе сериозни удари по родителското самочувствие. Като странични наблюдатели майки и бащи имаха възможността да видят със собствените си очи поведението на учениците, обединени във виртуалното пространство. Горчивата истина шамароса някои от тях. Неуважение към учителя, неспазване на правилата, липса на концентрация са само част от примерите, които демонстрираха много деца по време на часовете. Драскане в чатове, неадекватни прекъсвания на напрегнатия преподавател, подвикване на съученик, неприлични жестове предизвикаха един въпрос у всеки свитедел на атмосферата: А какво ли става в истинското училище?

Да, виртуалната класна стая не е като реалната. Децата сега са в нетрадиционна ситуация, интересна им е новата среда, трудно удържат любопитството си. Не бива обаче да се залъгваме, че пренебрегващите правилата от вкъщи  са по-различни в поведението си в училище. В тази обстановка някак у родителите се събуди съчувствие към учителите и тайно себезапитване дали те биха издържали и пет минути в джунглата от непрестанни крясъци и пренебрежително отношение. Май се оказа, че учителят не е най-виновният за незнанието, за оценките, за... всичко. Изпуснатото вкъщи няма как да се навакса при прекрачването на училищния праг. 

Виртуалното училище показа, че много родители имат нужда да влязат в класните стаи и да понаучат нещичко за възпитанието и отношението към децата си. За тях ще е полезно дори само да постоят ден-два плътно до учениците, докато са затворени вкъщи. Така ще им се отворят очите към нелицеприятните истини.

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 32

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 64

ООН: Храните по света рязко са поевтинели

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 64

Замразяват кредитите на британците за три месеца

автор:Дума

visibility 47

Евросъюзът взе на мушка Унгария

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 64

Рекордна смъртност в САЩ за денонощие

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 64

КОВИД-19 е най-активен при 4 градуса

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 64

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 133

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 107

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 94

/ брой: 64

Честит рожден ден, ДУМА!

автор:Юрий Борисов

visibility 81

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ