15 Август 2020събота14:16 ч.

Удължават срока за касовите апарати до края на годината

/ брой: 118

автор:Дума

visibility 293

До края на годината да бъде удължен срокът, в който ползвателите на софтуер за управление на продажбите (СУПТО) да приведат дейността си в съответствие с изискванията на станалата вече нарицателна наредба за касовите апарати. Това се предлага в проект за изменение и допълнение на нормативния акт, публикуван за обществено обсъждане в сайта на Министерството на финансите, съобщиха от Националната агенция за приходите. Досегашният срок 31 юли не може да бъде спазен без значителни затруднения и се предлага удължаването му, е посочено в мотивите към проекта.

Множество други изменения ще бъдат направени в наредбата в резултат на интензивни дискусии между екипите на Министерството на финансите, НАП и работодателски, браншови и професионални организации. Една от промените например предвижда удължаване на срока за блокиране на фискалните устройства при липса на свързаност от 24 на 72 часа. Променя се също така дефиницията за СУПТО, облекчават се изискванията към медицинските софтуери, т.нар. ERP системи, както и софтуерите, използвани в туризма. Прецизира се отговорността на ползватели и разработчици на СУПТО в случаите на открити несъответствия, облекчават се правилата за връзка на софтуера с фискално устройство, реквизитите на фискалните бонове и др.

Домашните ремонти ще намаляват данъците

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 155

Лаптопите най-търсени в кризата

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 155

Българите карат най-старите коли в Европа

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 155

59 на сто от хората правят застраховки по задължение

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 155

Израел възобновява полетите до България

автор:Дума

visibility 195

Франция изпраща военни в Крит

автор:Дума

visibility 417

/ брой: 155

Помпео с антикитайска обиколка в Европа

автор:Дума

visibility 391

/ брой: 155

Ама кой щял да дойде, като се махне Борисов

visibility 1009

/ брой: 155

Протестите са на народа

visibility 720

/ брой: 155

Ива Уорън: Футболът е не само страст, но и работа

автор:Мони Георгиев

visibility 228

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ