20 Октомври 2021сряда13:25 ч.

Упражнения по новобългарски

/ брой: 222

автор:Александър Симов

visibility 1412

Човек трябва да е атачнат към бъдещето. Да е онлайн с вселената, мозъкът ти постоянно да гугълва реалността, защото иначе се превъщаш в джанк фуд, в утайка, в лузър. Капиш? Най-вероятно нищо не капиш, ама хайде... Компренде? Пфуу.
Така би звучало едно българче от 20-те години на ХХI век най-вероятно. Учените преброиха поне 5000 нови думи в българския език. Като се вземе предвид, че българският премиер борави с около 200 думи, които върти като руска езикова рулетка, то очевидно новите думи са достатъчни за всичко. Ето как ще звучат обществените анализи след време. Нека преди това да отбележим, че българският новоговор е идеален за саморазправа с политическите процеси.
 Бойко Борисов определено трябва да се куулира. Йизи бе, мен. Кво се косиш постоянно? Давай го лабаво, защото политиката не ти е тараш на куки. Трябва интелиджънс, малко гламур, ти си драйвърът на тази кънтри, не може да се психираш за щяло и нещяло и да опищяваш нейбърхуда, че някви си предишни робъри са ти свили всичките мъни и са те оставили като кофърмен да се чудиш как да си щипнеш от резерва. Пърформансът ти също не го бива, бро. В ООН беше, а пък вместо да дръпнеш една яка спийч, се твърди, че си заглеждал секси-чик като Мишел Обама. Йо, бро, ама не така, щото янките са като зараза, биг спек, и могат да ти налетят като извънземно от летяща чиния.
Опозицията тя също трябва да се агресира малко. Да се изтупа с по-фешън слогани. В ню политиката трябва да си като килър от трилър. Молски дрешки и ежедневно да си скайпъраш с хората. Да сърфираш във фийлинга им, да усетиш фивъра... И от трибюна в парламента постоянно да свирка на говърмента - "оу, колко си прозззт!"
Тогава всичко ще бъде железно и, копелета, лайфът ще е фешън и цветен. И всичко ще е като гилане в ревю на "Долче и Габана". Капиш? Дано да капиш...
Сега за даскалото. Тия даскали трябва да стопират да бъдат такива хейтъри. Менове, кротко, щото тийнейджъриата не ги трае тия номера и не търпи такъв шит. Даскалото трябва да се ъпгрейдне, за да може да се просперира. Тийчърите и те една душа носят, може да им се кешират повече мъни, защото туй финансово юпи с цайсите съвсем скръндзаво го играе и джурка по нервната система на народа.
Ех, да има кой да чуе тоя месидж! Всичко ще стане кул, лайфът ще е хепи, и бро, няма начин фешънът да не победи!


 

Повишават пътните такси за камионите

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 201

Бизнес и синдикати на общ протест срещу скъпия ток

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 201

Правителството ще тегли още 500 млн. заем

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 201

Макрон иска шест нови ядрени централи

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 201

Опозицията в РСМ води на местния вот

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 201

Полша клекна пред Брюксел

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 201

Протести в Ливан срещу действията на "Хизбула"

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 201

Лечение

автор:Павлета Давидова

visibility 286

/ брой: 201

История от камъчета

автор:Велиана Христова

visibility 286

/ брой: 201

Човек, пълен с добрини

автор:Димитър Копривленски

visibility 291

/ брой: 201

Радев е гарант за промяната

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 201

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ