09 Май 2021неделя12:42 ч.

ново:

Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата! Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата!

US доклад за България: Полицейско насилие, натиск над медиите, тежка корупция

автор:Дума

visibility 152

Сериозни критики към България, състоянието на съдебната системи, правата на човека и корупцията се съдържат в доклад на Държавния департамент на САЩ, публикуван пет дни преди изборите у нас.

От посолството на САЩ у нас публикуваха и частта за България от документа, обхващащ 198 държави и територии. В нея се посочва, че съществуват съществени проблеми, свързани с правата на човека като насилствено отношение от страна на полицията, произволни арести; сериозни проблеми с независимостта на съдебната система, сериозни ограничения на правото на свободно изразяване, включително цензура на медиите, насилие и заплахи за упражняване на насилие срещу журналисти, както и корпоративен и политически натиск върху медиите, връщане на бежанци или търсещи убежище лица, тежки корупционни деяния и други.

Макар че властите предприеха стъпки за наказателно преследване и налагане на наказание на длъжностните лица, извършили нарушения на правата на човека, действията на държавните органи бяха недостатъчни и се наблюдаваше проблем с безнаказаността, се казва годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за състоянието на правата на човека по света.

Губим милиони от липсата на руски туристи

автор:Дума

visibility 639

/ брой: 86

Фалшиви Великденски промоции

автор:Дума

visibility 514

/ брой: 86

Пандемията намали желанието за бизнес

автор:Дума

visibility 356

/ брой: 86

Декларирането на доходи ни е отнело под 10 минути

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 86

Да помним цената на мира!

visibility 811

/ брой: 86

Внимание: Опасен труд!

автор:Ева Костова

visibility 509

/ брой: 86

Датата

автор:Дума

visibility 403

/ брой: 86

Баня, СПА и провалени финали

автор:Деси Велева

visibility 1057

/ брой: 85

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ