25 Октомври 2020неделя13:39 ч.

Успешен първи опит (В голямото междучасие!)

/ брой: 44

автор:Константин Еленков

visibility 1094

На 18 февруари (буквално в часовете на втория ден от протестите) една младежка, по-скоро юношеска трупа изнесе своето първо представление - "Шизофрения", трагикомедия, а по тяхното определение "комедия + трагедия" - на сцената на "Ателие 313" в кв. "Красна поляна". Както четем в програмата, "Шизофрения" е проект на група млади хора, занимаващи се с театър и културно обогатяване на младежта в България. Ние сме групата "K.I.G productions". И още: "В спектакъла се разиграва драмата на две луди сестри в психиатрична клиника. С техните халюцинации събитията се развиват в неочаквана посока..."
Хубаво е, че младите създават свой свят, далеч от политика и социални сътресения. Засега те успяват да се укрият там; но през пролуката на кулисите, на романтичната им представа за живота  те долавят интуитивно прозрението на Ботевия гений: "Свестните у нас считат за луди"! Лудницата, в която живеем, младите изживяват, изглежда, и като своя съдба, но и като задача за решаване... Спектакълът е изграден по текстове на Байрон, Шилер, Рилке и Борхес. Участват Катя, Йоана, Жоро, Мартин и Константин.
Според мен това е твърде талантливо, модерно представление - без крайности и самоцелни изхвърляния. Публиката възприе техния опит да надникнат в човешката душа, в съвремието съвсем насериозно и ги аплодираше щедро.

 

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 918

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 201

Протести в Полша

автор:Дума

visibility 0

Безредици в Рим

автор:Дума

visibility 69

Чехия регистрира 1000 смъртни случая за две седмици

автор:Дума

visibility 107

Туск: Борисов е в беда. Допусна грешки, но е демократ

автор:Дума

visibility 106

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 856

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1353

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 556

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ