29 Май 2020петък23:34 ч.

Увеличава се търсенето на медицински специалисти

Най-много са свободните позиции в Силистренско, става ясно от данните на Агенцията по заетостта

/ брой: 65

автор:Аида Паникян

visibility 301

Увеличава се търсенето на лекари, медицински сестри, акушерки и парамедици. Това става ясно от данните, предоставени на ДУМА от Агенцията по заетостта. През първите 3 месеца в бюрата по труда в страната са заявени 502 свободни места за медицински кадри, което е със 196 повече от същия период на 2019 г. Ако миналата година най-голямо е било търсенето в област София-град, то през тази година лидер по търсене на медици е Силистренска област. Следват Пловдив, Кърджали, Перник. Областите с най-малко търсене на лекари, сестри, акушерки са Благоевградска, Търговищка и Габровска.  

Справка на ДУМА в електронната трудова борса на Агенцията по заетостта показа, че от 12 март бюрото по труда в Русе обявява 10 места за лекари и 10 за медицински сестри, от 15 януари в Кюстендил се търсят 12 лекари. От 1 март Силистра обявява 20 свободни места за лекари и 20 за медицински сестри. През февруари пловдивското бюро по труда обявява 10 свободни места за лекари и 10 за медицински сестри в спешна помощ, включително за работа в линейка. Бургас обявява 10 места за спешни лекари, като не се уточнява дали става въпрос за работа в спешна помощ или в спешни отделения, а предлаганото възнаграждение е 1960 лв. От средата на март морският град обявява и 6 места за специалисти по вътрешни болести, гръдна хирургия, клинична алергология, клинична токсикология, пластично-възстановителна и естетична хирургия и белодробни болести, без да се уточнява лечебното заведение.

От 23 март бюрото във Велико Търново е обявило 10 места за медицински сестри със заплата 800 лв.

Не е ясно дали увеличеното търсене на медицински кадри е свързано с пандемията от КОВИД-19 или обичаен процес.

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 844

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 435

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1410

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 432

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ