04 Юни 2020четвъртък08:34 ч.

Васил Стоянов:

В бъдещия общински съвет ще работя с лице към хората

Ще подкрепям решения само и единствено, ако са в интерес на обществото, заяви кандидатът за общински съветник в община Нова Загора

автор:Дума

visibility 993

 • Г-н Стоянов, защо се кандидатирахте за общински съветник?

 • - Членувам в БСП от началото на 2013г. За тези 6 години имам 8 кампании зад гърба си, които ми донесоха много опит и самочувствие, че мога да се справям с проблеми от такова естество. Също така съм и създател/администратор на една от най-големите групи за хора с леви убеждения.Създадох във Фейсбук групата "БСП за България" на 5 Февруари 2017г. и към днешна дата броя на членовете и е почти 9000. Всички тези неща ме доведоха до момента, в който реших, че трябва да участвам при вземането на решения значими за хората в общината. В този момент осъзнах, че това е възможно ако се кандидатирам и съответно бъда избран за общински съветник. Ако трябва да перифразирам казаното до тук с едно изречение: Кандидатирах се за общински съветник, защото обичам да помагам на хората и вярвам, че политиката може да не е мръсна игра, ако с нея се занимават хора с чисти сърца.

 • - Какви са проблемите на Нова Загора и каква е визията на БСП за решаването им?
 • - Основен проблем остава обезлюдяването, което пък от своя страна е породено от останалите проблеми на общината.
  Нова Загора се управлява феодално и местната власт не зачита мнението на хората, нито ги допуска до заседания на общинския съвет.Това може да се промени с прозрачно управление, което да е отворено към хората и техните предложения.
  Сигурноста в Нова Загора е под всякаква критика. Пряко доказателство за това е, че международна верига като ОМВ преустанови денонощния цикъл на работа на обекта си в града ни заради проблеми със сигурноста.
  Най-голямата бензиностанция в Нова Загора вече работи до 22:00 тъй като от поне 6-8 години служителите и част от посетителите са подложени на тормоз от една определена група клиенти, срещу която местната власт и полицията си затварят очите. Една от идеите ни, с които излизаме пред хората е нулева толерантност към нарушителите на обществения ред. Успех можем да имаме само и единствено, ако прилагаме закона за всеки нарушител без значение от общественото му положение и месторабота. В Нова Загора има моменти, когато дори дишането е затруднено. Проблема с мръсния въздух е от 5 години и все още не е решен. Тази пречка продължава да стои на дневен ред, но за да има промяна трябва местната власт да покаже воля за борба. Именно тук ние от БСП смятаме да бъдем безкомпромисни към всеки, който застрашава качеството на живот в общината ни.
  Без значение дали става дума за обикновен човек или голям инвеститор. От известно време се засилва и недоволството за нарастващия брой на бездомни животни. Има няколко момичета, които на практика се опитват на доброволни начела да свършат работата на общината относно този проблем. Ние вярваме, че при една загрижена за животните и хората местна власт този проблем може да бъде решен, както и почти нацяло да бъде ограничена агресията на отделни хора към бездомни животни и да се вземат мерки за агресивните животни, когато има такива. Има няколко конкретни начина това да се реши и един от тях е изграждането на общински приют, който да се грижи за болните бездомни животни, както и да извършва кастрации на бездомни животни с цел намаляване на тяхната популация. Това може да бъде свършено най-добре в синхрон със зоополицията. Не трябва да се пропускат и проблемите в здравеопазването. В община като Нова Загора от години няма денонощна аптека, а общинската болница е със затихващи функции и все по-малко хора я посещават при нужда.
  Чрез по-строг контрол на разходваните средства и помощ от държавата, вярваме че общинската болница може да бъде спасена. Имаме конкретни идеи и ще направим всичко възможно възрастните хора по селата да имат по-чести посещения от доктор, както и по-лесен достъп до лекарства от първа необходимост. Града ни има огромен проблем с липсата на инвестиции. Могат да се разкрият нови работни места, ако се спре с рекета над бизнеса, което от своя страна ще доведе до повишаване на доверието към отговорните институции.

 • - Как млад човек като вас реши да избере политиката и БСП?

 • - Винаги съм бил с леви убеждения. Иразстнал съм в такова семейство, което със сигурност е допринесло за избора ми. Издигайки се в политиката ще имам повече лостове и механизми да помагам на хората, което е и основния ми стимул да избера политиката. Избрах БСП не само заради левите си убеждения. Социалистическата партия е единствената с последователни действия в интерес на хората.
  Гордея се и с факта, че БСП е единствената партия, която дава път на младите без да ги ограничава и да им налага цензура.

 • - Как ще работите в бъдещия общински съвет?

 • - В бъдещия общински съвет ще работя с лице към хората. Ще подкрепям решения само и единствено, ако са в интерес на обществото. Поемам и ангажимент за редовно организиране на приемни дни в града и по селата.
  Всеки един човек е важен и трябва да бъде чут. Някои хора казват, че политиците се активизират само преди избори. В лично качество не смятам да се придържам към тази теория. Вярвам, че трябва да се работи от избори за избори и ще дам максималното от себе си.

Затоплянето продължава

автор:Дума

visibility 0

Разпадането на ГЕРБ продължава

автор:Дума

visibility 415

/ брой: 104

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 320

/ брой: 104

Рядък шанс

автор:Лозан Такев

visibility 225

/ брой: 104

Научният фонд ще финансира изследвания на КОВИД-19

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ