16 Юни 2021сряда10:55 ч.

В МВР си затваряли очите за купен вот

Отпуски самообезглавили службите за сигурност, твърди министър Бойко Рашков

/ брой: 93

автор:Дума

visibility 1032

"Имам информация, че в някои поделения МВР умишлено са си затваряли очите за купуване на гласове. Става въпрос за район недалеч от София", обяви в тв интервю служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков. Той защити рокадите във вътрешното министерство и подчерта, че отстраняването на длъжностни лица ще е заради несправяне с работата и за нарушения, които са допуснати и не им е обърнато внимание. Рашков посочи, че в някои регионални дирекции на МВР все още се съхраняват машини за гласуване и трябва да се провери дали техниката може отново да се използва и може ли да бъде манипулирана. Говорителят на служебното правителство Антон Кутев не изключи областните управители и ръководителите на областните дирекции на МВР да бъдат сменени, тъй като са "онзи механизъм, който контролира изборите на място". Няма как да се купуват гласове, ако няма разпънат чадър от ОДМВР, смята Кутев. 

"Имам данни за осигуряване на възможност за преминаване на границата от мигранти. Имам информация, че високопоставени служители са ползвали служебна кола и са катастрофирали със семейството си и няма взето никакво отношение към този ръководител", изброи Рашков още нарушения в МВР. Служебният министър беше категоричен, че срещу длъжностни лица, които са влезли в престъпни връзки, ръководството на МВР ще бъде безкомпромисно.

Ръководителите на службите за сигурност са излезли в неплатен отпуск до септември веднага след встъпването в длъжност на служебния кабинет, обяви Рашков. Излезлите в отпуск били "прекалено много на брой". "Знаете ли колко много се разболяха, когато встъпи в длъжност служебният кабинет? Службите за сигурност у нас са излезли в неплатена отпуска до септември. Пита се кой им е позволил да получат този отпуск? Регионалният директор на Пловдив, всички ръководни длъжностни лица в системата за сигурност у нас в момента са в неплатен отпуск. А кой им е разрешил, при положение, че те са на пряко подчинение на министър-председателя, не този, предишният. Държавата в момента е без ръководства на службите ни за сигурност. Тези служби са се самообезглавили", коментира Рашков.

Преди дни се появи информация, че шефовете на ДАНС, ДАТО и НСО са в неплатен отпуск. Служебният вицепремиер не посочи кои са в почивка, но НСО съобщи, че ръководството на службата изпълнява задълженията си пълноценно и в пълен състав. Шефът на НСО ген. Емил Тонев е бил в принудителен триседмичен отпуск през март поради заболяване от КОВИД-19. В неплатен отпуск от началото на май е шефът на ДАНС Димитър Георгиев.

Бившият вътрешен министър Христо Терзийски защити отстранения в петък главен секретар на МВР Ивайло Иванов. В социалните мрежи той обвини новата власт, че не е доказала системно неизпълнение на задълженията от Иванов. Това "закононарушение" щяло да бъде коригирано от съда, а хората, "назначени "служебно" на изборни постове", можели да увредят авторитета на МВР. Един от мотивите за отстраняването на Иванов бе нарушаване на основни принципи за работа в МВР, изразяващи се в незачитане и негарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство, както и допуснати грешки от организационен и тактически порядък по време на протестите миналото лято.

ДКК саботира министъра на икономиката

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 113

Задълженията на държавата към бизнеса нараснаха с 31%

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 113

Каним "Гугъл" и "Амазон" в България

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 113

БНБ одобри нови шефове в ББР

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 113

НАТО установи шест заплахи

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 113

Заев идва за преговори в София

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 113

Путин е умен и корав политик

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 113

Изчезваме

автор:Ева Костова

visibility 262

/ брой: 113

Изненадите на Хераклея Синтика

автор:Велиана Христова

visibility 268

/ брой: 113

Поколение от нехранимайковци ли отгледахме?

visibility 227

/ брой: 113

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ