30 Май 2020събота19:03 ч.

В Пловдив никой не работи по обезопасяване на пешеходните пътеки

/ брой: 79

автор:Нина Чавдарова

visibility 1637

Депутатът от Коалиция за България Захари Георгиев посъветва вчера кмета на Пловдив Иван Тотев да приведе в действие съвместната заповед на министрите на МВР и МРРБ за обезопасяване на пешеходните пътеки, чийто срок за изпълнение е краят на април.  Той констатира, че по пловдивските улици в момента не се извършват никакви дейности в изпълнение на заповедта.
Повод за припомнянето на документа стана последният трагичен инцидент с момиченцето, блъснато на пешеходна пътека на бул. "Г.М. Димитров" в София. Заповедта дойде след протестите на родители, чиито деца загинаха на пешеходни пътеки, и постановява обезопасяването им.
На четири страници в документа са посочени конкретни действия, отговорност на местните и държавни органи: легнали полицаи, допълнително двустранно осветление, повдигане на самата пешеходна пътека, пътни знаци за ограничаване на скоростта или поставянето на светофари. Изпълнители на заповедта за републиканските пътища е Агенция "Пътна инфраструктура", а за общинските пътища в населените места - кметовете. Контролът по изпълнението на тази заповед е възложен на АПИ и МВР и на техните регионални звена, напомни Георгиев.

 

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 1065

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 445

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 567

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 239

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1637

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 453

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ