25 Октомври 2020неделя13:10 ч.

В живота е по-добре да се износваш, отколкото да ръждясваш

/ брой: 70

автор:Светлана Панчева

visibility 1958

Това е една от любимите пословици на известния актьор Армен Джигарханян, изявил се като режисьор-постановчик на спектакъла на Русенския драматичен театър "Три сестри" от А. П. Чехов. Спектакълът гостува в рамките на шестия Софийски театрален салон "Икар", в който се представят спектаклите и творците, номинирани в различните категории за националната награда "Икар". Младият актьор Борислав Веженов е номиниран в категорията "Поддържаща мъжка роля" за ролята на Андрей Прозоров. 
Интересното в този спектакъл е, че Армен Джигарханян е работил по така наречената "ялтенска версия" на прочутата пиеса. Всъщност това е първата редакция на "Три сестри", която Чехов пише през 1900 г. в Ялта. Но когато след първия прочит на пиесата в Художествения театър са отправени редица забележки към написаната драма, Чехов приема част от тях и предлага втори вариант, който остава окончателният текст на "Три сестри".
Във визията на Джигарханян историята за трите сестри, които отчаяно и болезнено мечтаят да се завърнат в Москва, е мрачната история за несъстоялия се живот, но и за почти комедийната невъзможност да преодолееш себе си и да направиш нещо стойностно. Героите на Чехов тук са много по-малко поетични и много повече живеещи безсмислените си животи, а битието и хората около тях са много по-жестоки. Така в представлението на Армен Джигарханян, изградено съвместно с режисьора Юрий Клепиков, се постига атмосферата на една особена изостреност, категоричност и графичност както на образите, така и на цялостното внушение. И точно това е поставило сериозно професионално предизвикателство пред всички актьори, сред които се открояват Татяна Цветкова като Олга, Ясена Господинова като Маша, Евгения Явашева като Ирина, Борислав Веженов в ролята на Андрей, Рашко Младенов като Вершинин и Ралица Константинова в ролята на Наташа, и трябва да се каже, че те успешно се справят с него.


 

Детските надбавки - само предизборно

автор:Дума

visibility 918

/ брой: 202

Ремонтът на жилище може да спести до 200 лв. от налога

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 202

Държавата ще покрие част от данъка на таксиджиите

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 202

Кирил Ананиев очаква 3% спад на БВП

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 201

Безредици в Рим

автор:Дума

visibility 61

Чехия регистрира 1000 смъртни случая за две седмици

автор:Дума

visibility 104

Бунтове и грабежи в Нигерия

автор:Дума

visibility 136

Туск: Борисов е в беда. Допусна грешки, но е демократ

автор:Дума

visibility 81

За едни хранилка, за други - бесилка

автор:Павлета Давидова

visibility 855

/ брой: 202

България се кълчи на американския пилон

автор:Юри Михалков

visibility 1348

/ брой: 202

Изборите в Северен Кипър и геополитиката

автор:Зорница Илиева

visibility 556

/ брой: 202

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ