26 Февруари 2021петък15:50 ч.

Външно вече работело без хартия

/ брой: 56

автор:Калина Йотова

visibility 1345

Външният министър Николай Младенов представи изцяло електронизираната работа на МВнР, което от няколко месеца функционира като първата безхартиена институция у нас. Под лозунга "Бъдещето е незибежно" той и националният координатор на електронното правителство Валери Борисов демонстрираха електронната система за документооборот.
На ден в МвНР се подписват около 100 документа, като тенденцията е броят им да нараства. Системата е защитена, но по нея не тече класифицирана информация. Разходите за хартия и консумативи са намалени с около 100 хил. лева годишно, а документите се придвижват в реално време. С помощта на системата се намалява рискът от загуба на документи и се създава изцяло ектронизиран архив. Постепенно започва да се работи и с елетронен документооборот и с други министерства.
Според министър Младенов безхартиената организация на работния процес има две приоритетни страни - по-бързото придвижване на всички видове преписки и вземането на решения, както и отварянето към гражданите с елетронни услуги. Всички отговорни служители, които подписват документи, излизащи от министерството, вече разполагат с електронен подпис. Служителите, отговорни за изпълнението на заложените в системата приоритетни задачи, получават известие на своя телефон.
Предстои въвеждане на електронни услуги в системата на консулското обслужване. Това значително ще ускори издаването и заверяването на всички видове документи, които минават през консулските служби.

БСП посочи приоритетите си в сектор „Туризъм“

автор:Дума

visibility 73

НАП подхваща хората със системни доходи от продажби в нета

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 40

Задава се масова подмяна на топломери и водомери

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 40

ЕК предлага роумингът на едро в ЕС да поевтинее още

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 40

В ЕС се договориха за ваксинационни сертификати

автор:Дума

visibility 238

Евролидерите разделени за ваксинационните паспорти

автор:Дума

visibility 252

Генералитетът на Армения поиска оставката на премиера

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 40

"Упражнението" синдикален меморандум

автор:Ева Костова

visibility 264

/ брой: 40

Общото и личното благоденствие

visibility 243

/ брой: 40

България иска мир, не война в Черно море

visibility 315

/ брой: 40

Нека си спомним за една изключителна жена

visibility 267

/ брой: 40

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ