14 Юли 2020вторник16:50 ч.

Външно вече работело без хартия

/ брой: 56

автор:Калина Йотова

visibility 1305

Външният министър Николай Младенов представи изцяло електронизираната работа на МВнР, което от няколко месеца функционира като първата безхартиена институция у нас. Под лозунга "Бъдещето е незибежно" той и националният координатор на електронното правителство Валери Борисов демонстрираха електронната система за документооборот.
На ден в МвНР се подписват около 100 документа, като тенденцията е броят им да нараства. Системата е защитена, но по нея не тече класифицирана информация. Разходите за хартия и консумативи са намалени с около 100 хил. лева годишно, а документите се придвижват в реално време. С помощта на системата се намалява рискът от загуба на документи и се създава изцяло ектронизиран архив. Постепенно започва да се работи и с елетронен документооборот и с други министерства.
Според министър Младенов безхартиената организация на работния процес има две приоритетни страни - по-бързото придвижване на всички видове преписки и вземането на решения, както и отварянето към гражданите с елетронни услуги. Всички отговорни служители, които подписват документи, излизащи от министерството, вече разполагат с електронен подпис. Служителите, отговорни за изпълнението на заложените в системата приоритетни задачи, получават известие на своя телефон.
Предстои въвеждане на електронни услуги в системата на консулското обслужване. Това значително ще ускори издаването и заверяването на всички видове документи, които минават през консулските служби.

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 335

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2228

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ